Afbeelding

D66: ASD een grote belangrijke onbekende

Actueel 851 keer gelezen

Brielle - Brielle heeft al jaren een Adviesraad Sociaal Domein (de vroegere WMO-raad). Deze raad is een onafhankelijk adviesorgaan van Burgemeester en Wethouders. Zij adviseren gevraagd en ongevraagd over het beleid en de voorzieningen van de WMO wet (Wet Maatschappelijke ONdersteuning) en de Jeugdwet. 

Hier moet u denken aan de huishoudelijke hulp, mantelzorg, hulpmiddelen, dagbesteding, armoede etc. De raad bestaat uit Brielse burgers die vanuit hun maatschappelijke functie en achtergrond goed zicht hebben op de onderwerpen. Hoewel het een adviesraad is voor B&W, hecht de D66 fractie grote waarde aan hun adviezen. Bij de genoemde onderwerpen wordt altijd gekeken naar de adviezen van de raad en of deze verwerkt zijn in het voorgestelde beleid. Zijn er geen adviezen wordt bij het college nagevraagd wat de ASD ervan vindt en wordt de behandeling in de commissie Samenleving zelfs uitgesteld.

Beleid wordt ook regelmatig geëvalueerd. Ook hier is de opvatting van de ASD zeer belangrijk, omdat zij tussen de inwoners van Brielle instaan en zij de praktijk van de afspraken naar voren kunnen brengen en ervoor zorgen dat het beleid kan worden aangepast. Kortom een zeer belangrijke adviesraad namens vele inwoners, die naar de mening van D66 wat meer bekendheid en waardering mag krijgen. De leden doen goed en waardevol werk. Vergaderingen zijn openbaar. In de gemeente mededelingen in het Briels Nieuwsland staan de tijden en waar u zich kunt melden.

 Openingstijden van het WMO-loket in het stadskantoor: elke werkdag van 08.00 - 12.30 uur en op woensdagmiddag van 13.30 - 16.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant