Afbeelding
Foto: PR

Kookboekenschrijfster Karin Luiten in DukdalfBRES

Actueel 434 keer gelezen

Brielle – Op woensdag 18 april is kookboekenschrijfster Karin Luiten te gast bij Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta in Sport- en Cultuurhuis DukdalfBRES. Ze is daar aanwezig voor een culinaire lezing. Dit in combinatie met een live kookworkshop op het podium! De "culinaire lezing" is de eerste lezing in het kader van de Brielse Penning.

De Brielse Penning is een fonds dat Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta heeft kunnen formeren naar aanleiding van een gift vanuit de Volksuniversiteit Brielle (die vorig jaar is opgegaan in Leer en Beleef, de educatieve tak van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta). Het fonds wordt in de toekomst gebruikt om lezingen, workshops en activiteiten te kunnen realiseren die voor de inwoners van de gemeente Brielle tegen gereduceerd tarief te bezoeken zijn.

Culinaire lezing door Karin Luiten

Karin Luiten geeft op woensdagavond 18 april een interactieve lezing over haar kookboeken, filosofie van koken en deelt recepten en kooktips met de aanwezigen. Daarnaast zal er aandacht zijn voor haar levenswijze om eenvoudig te kunnen koken zonder pakjes en zakjes te gebruiken. Karin Luiten heeft van haar hobby's haar beroep gemaakt: ze kookt, schrijft en tekent de hele dag door. En dat terwijl ze ooit talen studeerde en daarna jarenlang werkte bij de opera en een tijdschriftenuitgeverij! Als hobby begon ze in 2005 haar eigen website, vol recepten en vrolijke illustraties, www.kokenmetkarin.nl. Dat bleek zo'n succes, dat ze haar baan heeft opgezegd en sindsdien alleen nog maar leuke dingen doet onder de naam Koken met Karin. Karin schrijft voor haar eigen website en weblog en maakt ook handige kookvideo's. Ze schrijft voor de krant ( Trouw), en ook voor verschillende tijdschriften. Ze heeft intussen een hele rij kookboeken en scheurkalenders gepubliceerd en is niet meer weg te denken uit de Nederlandse culi-wereld! Vooral haar strijd tegen koken 'uit pakjes en zakjes' heeft veel aandacht getrokken in de media.

Gratis toegangskaarten voor inwoners van de gemeente Brielle

De eerste avond in het kader van de Brielse Penning is voor inwoners van de gemeente Brielle gratis toegankelijk. Gratis toegangskaarten kunnen, zolang de voorraad strekt, vanaf zaterdag 3 maart 2018 worden afgehaald aan de balie in Sport en Cultuurhuis DukdalfBRES. Andere belangstellenden van buiten de gemeente Brielle kunnen toegangskaarten aanschaffen voor €5,00 per persoon. Dit kan aan de balie in de Bibliotheek of via www.leerenbeleef.nl Boekhandel Hoofdstuk EEN is deze avond aanwezig met een boekentafel. Karin Luiten is na afloop van de lezing beschikbaar om boeken te signeren.

Bibliotheekvestiging Brielle in DukdalfBRES | Woensdag 18 april | Aanvang 19:30 uur | toegang gratis voor inwoners van de gemeente Brielle (gratis toegangskaarten ophalen aan de balie / €5,00 voor andere bezoekers.

Bibliotheek Zuid-Hollandse Deltawww.bzhd.nl Volg de bibliotheek ook op Facebook en via Twitter!

Voor het complete activiteitenoverzicht: www.leerenbeleef.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant