Brielle en Hellevoetsluis lanceren website www.fijnjetezien.nl | BrielsNieuwsland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo brielsnieuwsland.nl
Foto: Jos Uijtdehaage

Brielle en Hellevoetsluis lanceren website www.fijnjetezien.nl

  •   210 keer gelezen   Actueel

Brielle/Hellevoetsluis - Op zaterdag 3 maart is de website www.fijnjetezien.nl gelanceerd in Brielle en Hellevoetsluis. Wethouder Margriet den Brok(H) en wethouder Wilbert Borgonjen (B) waren zaterdag op de weekmarkt in Hellevoetsluis aanwezig om de officiële openingshandeling uit te voeren. Samen met de buurtverbinders is vervolgens een tocht gemaakt langs verschillende buurthuizen en ontmoetingsplekken in Hellevoetsluis en Brielle.

Het platform is gemaakt voor en door inwoners uit Hellevoetsluis en Brielle, en staat in het teken van ontmoeting, vrijwillige inzet en hulpvragen. Het 'digitale dorp' moet ervoor zorgen dat inwoners elkaar makkelijker kunnen vinden en ontmoeten. Bijvoorbeeld om samen iets leuks te doen, maar ook om elkaar om hulp te vragen of samen in de wijk iets leuks te organiseren.

Op www.fijnjetezien.nl is van alles mogelijk: de site biedt een prikbord voor advertenties, een overzicht van alle buurt- en wijkactiviteiten in Brielle en Hellevoetsluis en een lijst met persoonlijke profielen van alle buurtverbinders. Daarnaast hebben inwoners de mogelijkheid om op het platform hulp te vragen of aan te bieden, het lokale nieuws te lezen en buurtfoto's te delen.

Buurtverbinders

Buurtverbinders zijn er om, iedereen die wegwijs wil worden op het platform, een helpende hand te bieden.  Dit doen zij op vrijwillige basis en hebben hier verschillende persoonlijke motivaties voor. Zo zeggen de buurtverbinders: "Mijn persoonlijke motivatie voor 'Fijn je te zien' is om de wijk te verbeteren". "Ik ben buurtverbinder geworden, omdat ik graag iets voor een ander wil doen. Daar haal ik voldoening uit". In totaal zijn er 23 buurtverbinders: 14 uit Hellevoetsluis en 9 uit Brielle.

Doe gezellig mee!

"Met de lancering van de website kunnen alle inwoners van Brielle en Hellevoetsluis op een laagdrempelige manier mensen ontmoeten en zo gemakkelijker aansluiting vinden. We hopen dan ook van harte dat onze inwoners hier actief gebruik van gaan maken. Er zijn genoeg inwoners die hulp kunnen gebruiken én ook inwoners die graag willen helpen. Dat maken we nu makkelijk inzichtelijk met de website www.fijnjetezien.nl. Datzelfde geldt voor activiteiten en vrijwilligerswerk in de wijk of buurt. Onze boodschap is dan ook: doe gezellig mee, want ontmoeten doet goed!'', aldus wethouders Wilbert Borgonjen en Margriet den Brok.

De campagne

De campagne 'Fijn je te zien' is een initiatief van de gemeenten Brielle en Hellevoetsluis. Met de campagne zetten de gemeenten samen met welzijnspartners in op een socialere leefomgeving. Eerder is 'Fijn je te zien' ingezet bij de aanpak tegen eenzaamheid, de wensboom en bij diverse andere activiteiten.

Fotografie: Jos Uijtdehaage


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768057&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221873&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>