Afbeelding
Foto: Edland Man

Dit weekend vrolijk cabaret & spektakel theater in BREStheater

Actueel 264 keer gelezen

Brielle - Na al het zinderende openingsgeweld van afgelopen week, blikken wij als vanouds weer vooruit naar het weekend.

Zaterdag 10 maart om 20.30 uur Spruijt en Opperman – Zij en ik:

Trump is president, je moeder snapt nog stééds niet hoe die nieuwe app werkt, IS laat van zich horen, je huilende baby houdt je 's nachts wakker... Waarom zou je je avond niet eens doorbrengen met Zij en Ik? Zij heeft namelijk helemaal geen zin in moeilijke vraagstukken, politieke verstandshoudingen en Trump. En natuurlijk ga Ik mijn kostbare spreektijd niet verspillen aan jouw huilende kind en de oppas die tijdens jouw avondje uit tussen de luiers zit. Welnee! Muziek, flauwekul en antwoorden op vragen die je niet beantwoord wilt hebben! En natuurlijk; Zij wil ook wel even kwijt wat Ik niet uit kan staan. Dan leren we je moeder meteen hoe ze haar telefoon moet ontgrendelen; onze generatie leert dat tegenwoordig namelijk al in de wieg. En ons relatieadvies krijg je er gratis bij. Want ja, de vraag die je wél beantwoord wilt hebben: Wie zijn toch Zij en Ik?

Spruijt en Opperman; ook wel bekend als 'Die twee leuke meiden uit het Westland', 'Car en Eef', 'Die lange en die met die krullen' of 'Dat stelletje ongeregeld'. Maar zelf noemen ze zich graag Spruijt en Opperman. Na hun afstuderen aan de NME-Foundation, zijn zij op eigen houtje de theaterwereld ingedoken. Na drie jaar veel repetities, audities, een halve finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival (2015), aardige pogingen, muzikale nieuwsoverzichten op de radio, een hoge publieksscore tijdens het Delft Fringe Festival en vele kleine stapjes vooruit (en soms ook achteruit), is nu hun debuutprogramma 'Zij en Ik' in de Nederlandse theaters te zien.

Zondag 11 maart om 15.00 uur Sven Ratzke – FOR ONE NIGHT ONLY:

Showvedette, extravagante entertainer, homme fatale en sympathieke diva... Vele titels zijn de Nederlands-Duitse theatersensatie Sven Ratzke al ten deel gevallen. Eén ding is echter zeker: deze wereldster heeft een flinke dosis zelfspot en voelt zich naast al die grote concertzalen van New York tot Sydney en van Berlijn tot Londen ook erg thuis in de kleinere zalen, dichtbij zijn publiek.

In FOR ONE NIGHT ONLY opent Ratzke zijn prachtige catalogus van muziek die hij met de jaren heeft verzameld. Parels van Bowie, Brecht en Brel passeren de revue, maar ook speciaal voor hem geschreven nummers door grootheden als Rufus Wainwright en Fay Lovsky. Ratzke brengt iedereen in vervoering met zijn eigenzinnige stijl van hilarische verhalen, weergaloze muziek en interactie met het publiek. En zoals altijd gehuld in prachtige couture en begeleid door de virtuoze Christian Pabst aan de vleugel.

Maakt u zich op voor een avond met topentertainer Ratzke: FOR ONE NIGHT ONLY, exclusief voor u!

Let op; de voorstelling begint 's middags om 15 uur!

Kijk voor meer informatie over deze en alle andere voorstellingen op www.brestheater.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant