Afbeelding

Dames BV Voorne winnen strijd om tweede plaats

Actueel 291 keer gelezen

Brielle - Na vorige week de strijd om het kampioenschap te hebben verloren door een slechte wedstrijd tegen nummer 1 Rowic, waren de Brielse dames afgezakt naar de 3e plaats. Afgelopen zaterdag konden de dames de tweede plek weer heroveren in een echte streekderby tegen de Hurricanes uit Spijkenisse.

De dames van Hurricanes waren door hun kampioenschap vorig seizoen vol vertrouwen begonnen aan het seizoen, maar ook voor hen is de tweede plek het maximale haalbare. Gedreven en met veel energie begon BV Voorne aan de wedstrijd. De eerste minuten ging met name de aanval niet soepel door de spanning die dit soort wedstrijden met zich mee brengt. Na de 4e minuut begon het ook aanvallen goed te lopen en was er na 1 periode al een gat van 10 punten. Ook in de tweede periode kwamen de favorieten uit Spijkenisse er niet aan te pas, en stond er in de rust een 17-33 stand op het bord.

Ook deze wedstrijd vormde de prima georganiseerde verdediging de basis voor de overwinning. In de derde periode ging Voorne door met scoren en gaf het niets weg, met als gevolg een gefrustreerde tegenstander die het steeds meer opgaf. In de 4e periode liep BV Voorne verder uit en wisten de tegenstander te "dubbelen" met een eindstand van 30-60.

Voor BV Voorne resten nog 3 wedstrijden om de 2e plaats vast te houden. De eerstvolgende wedstrijd is as zaterdag 17 maart om 12.00 uur in de BresDukdalf tegen de dames van SBU uit Utrecht.