Afbeelding
Foto: PR

Waait uw Winst Weg?

Actueel 531 keer gelezen

Regio - Deelname in energiebesparing en in zon- en windenergieprojecten levert u winst op. Deelname is mogelijk via Coöperatie Voorne-Putten Energie. Laat uw winst niet wegwaaien!

De gemeenteraden van Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne hebben een gezamenlijke "Routekaart naar een duurzaam Voorne-Putten in 2040" opgesteld. Een mooi plan dat grote gevolgen voor ons heeft. Ook een plan met veel ruimte voor nieuwe initiatieven. De gemeenteraden die u nu kiest hebben grote invloed op de Routekaart. Immers zij starten met de uitvoering.

Voor de inwoners van Voorne-Putten is de Coöperatie Voorne-Putten Energie (VPE) opgericht. Eén van de 400 energie coöperaties in Nederland. VPE is een burgerinitiatief en streeft naar een duurzaam Voorne-Putten. Doel is om energie te besparen en energie op te wekken (met zon en wind) zodanig dat de inkomsten ten goede komen aan de coöperatie leden op Voorne-Putten, aan nieuwe energie-initiatieven en aan een gebiedsfonds (voor maatschappelijke doelen in de regio). Concreet: van-, door- en voor de burgers.

Door collectieve deelname in zon- en windenergie gaan we niet alleen voor duurzaam maar kunnen we besparen op energiekosten en/of een rendement maken op (eigen) financiële deelname. Risico? Nee, in de coöperatie zit u zelf aan het stuur.

Daken gezocht

Voor de realisatie van zonne-energieprojecten is de coöperatie op zoek naar daken waarmee omgevingsprojecten met zonnepanelen gerealiseerd kunnen worden. Dit is speciaal voor bewoners die niet op hun eigen dak zonnepanelen kunnen installeren. Hierbij hebben de leden maximaal voordeel op hun investering door een lagere elektriciteitsprijs (ca. 10 cent/kWh minder). Weet u een dak mogelijkheid of heeft u belangstelling voor deelname, laat het ons weten.

Bovendien is de coöperatie op zoek naar leden en leden met bestuurlijke ervaring. Op de website www.voorneputtenenergie.nl is er meer informatie te vinden. Zij verwelkomen u graag!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant