Afbeelding
Foto: PR

Prachtige voorstellingen en als toetje het BRESfilmhuis

Actueel 267 keer gelezen

Brielle - Zowel vrijdag- als zaterdag- als zondagavond staan de theaterdeuren van BREStheater weer wagenwijd open. Een cabareteske solovoorstelling, een muzikaal, bruisend spektakel en een ontroerend mooie film als toetje. Voor ieder wat wils!

Vrijdag 23 maart om 20.30 uur Jeroen van Merwijk met de solovoorstelling Lucky (Try out). Lucky zegt: "Van Merwijk is een slappe zak en een lafaard. Zijn tijd is voorbij, hij heeft zijn kans gehad. Het is mooi geweest. Het is tijd voor het echte werk. Het is tijd om te zeggen waar het op staat. De tijd is rijp voor Lucky ". Lucky zal je krijgen... Lucky zal je leren... Lucky zal je!Lucky is alles wat je hoopt van niet en vreest van wel. Kom dan kijken... als je durft!

Meer dan 25 jaar geleden trad Jeroen van Merwijk voor het eerst op in het theater. Sindsdien maakte hij als solist 13 theaterprogramma's. Hij schreef zo'n duizend liederen, columns, hoorspelen en televisie- en radiosketches. Hij schreef een zevental boeken, bedacht en presenteerde diverse radio- en televisieprogramma's en werkte mee aan programma's als Spijkers met Koppen en Kopspijkers. Hij schreef teksten voor artiesten als Hans Dorrestijn, Adèle Bloemendaal, Karin Bloemen en Erik van Muiswinkel. In december 2014 nam hij definitief afscheid van zijn carrière als soloartiest. Na hevig aandringen van familie, vrienden, bekenden, collega's en een groot aantal hoogwaardigheidsbekleders besloot hij vorig jaar op zijn besluit terug te komen.

Zaterdag 24 maart 20.30 uur Vezpa 'From Memphis to Liverpool'De energieke band Vezpa neemt je mee op reis naar de aanstekelijke popmuziek van de jaren 50 en 60 in de gloednieuwe show From Memphis to Liverpool. Van de stevige rock-'n-rollklanken in de Sun Studio in Memphis, via de havens van Liverpool, naar het tijdperk van de Flower Power. Aan de hand van vermakelijke anekdotes, authentiek instrumentarium, bijpassende outfits en geluidsfragmenten brengt Vezpa deze bruisende muzikale decennia tot leven. Elk nummer klinkt puik; exact zoals toen.

Of je nu halverwege de vorige eeuw bent geboren of rond de eeuwwisseling, de muziek uit de jaren '50 en '60 is een feest der herkenning door de liedjes van legendarische zangers als Carl Perkins, Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, Johnny Cash, Chuck Berry en Eddie Cochran en illustere bands als The Beatles, The Rolling Stones, The Kinks, The Byrds en The Beach Boys. From Memphis to Liverpool is een onvergetelijke live-ervaring waar het plezier vanaf spat!

Zondag 25 maart 19.30 uur BRESfilm 'The Salesman'. Het zijn de kleinste dingen die de Iraanse film The Salesman soms onwerkelijk spannend maken. Regisseur Farhadi zet zijn filmische middelen uitsluitend functioneel in: geen muziek om accenten te leggen of spanning op te bouwen, geen flamboyant camerawerk. Alles staat hier ten dienste van het acteerwerk van Tanareh Alidoosti als Rana en Shahab Hoseini als Emad, waarvoor de laatste de prijs voor de beste mannelijke hoofdrol kreeg in Cannes. De film werd ook geselecteerd als Iraanse inzending voor de Oscars en won het felbegeerde beeld voor de beste niet-Engelstalige film bij de 89e Oscaruitreiking. Een film voor de echte filmliefhebber…

Kijk voor meer informatie over deze en alle andere voorstellingen op www.brestheater.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant