Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage

Lezing, 2 miljoen jaar terug in de tijd!

Actueel 275 keer gelezen

Vierpolders - Op zoek naar de ontwikkeling van het leven van planten en dieren gedurende de laatste 2 miljoen jaar heeft Leen Hoordijk fenomenale ontdekkingen gedaan die wereldwijd zijn impact heeft. Zo heeft hij onbekende diersoorten ontdekt. Hoe bijzonder is het dat deze informatie 'om de hoek' in de wijk Zuurland in Brielle naar boven is gekomen! In deze lezing met documentaire hoor je alles over feiten en onzin over klimaatverandering, zeespiegelrijzing en evolutie. Ook het uitsterven van planten en dieren komt ter sprake.

"Een ontdekkingstocht in een voortdurende staat van verwondering" is de titel van een documentaire die in 2017 werd gemaakt over de resultaten van de boringen Zuurland bij Brielle. Vanaf zijn jeugd verricht Leen Hordijk, tot aan zijn pensionering in 2016 streekarchivaris van Voorne-Putten en Rozenburg, grondboringen in de polder Zuurland. Tijdens deze lezing verteld hij alles over zijn ontdekkingen.

Mis deze avond dus niet! Kom donderdag 5 april naar 't Dijckhuis in Vierpolders. Vanaf 19.30 uur is er inloop, om 20.00 uur start de avond. Leen Hordijk vertelt je alle verhalen, je krijgt een documentaire te zien en je kunt uiteraard volop vragen stellen. Blijf na afloop gezellig nog even zitten in de foyer, de bar is de hele avond open.

Stichting 't Dijckhuis Vierpolders deze avond georganiseerd. De toegang is gratis. Om in de toekomst meer workshops en lezingen te kunnen organiseren is een vrijwillige bijdrage meer dan welkom. Kijk voor meer info op http://dijckhuis.nl/programma.htm. 't Dijckhuis Vierpolders, hèt kloppend hart van Voorne-Putten!

Foto: Jos Uijtdehaage
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant