Douwe Zijlstra tekende  voor de openingstreffer van Vierpolders in de met 3-1 gewonnen derby tegen Hekelingen. Foto: Wil van Balen.
Douwe Zijlstra tekende voor de openingstreffer van Vierpolders in de met 3-1 gewonnen derby tegen Hekelingen. Foto: Wil van Balen. Foto: Wil van Balen

Vierpolders passeert Hekelingen en is nummer 3

Actueel 540 keer gelezen

Vierpolders - Door een 3-1 zege op Hekelingen passeerde Vierpolders op paaszaterdag deze streekconcurrent en neemt het nu de derde plaats op de ranglijst van de vierde klasse G in.

Met de wedstrijd bij BZC/Zuiderpark van komende zaterdag in het verschiet kan de ploeg van trainer Paul Bestebreur de derde plaats verstevigen en de kans op nacompetitievoetbal vergroten. Er zijn echter veel concurrenten in de strijd om de tickets voor die promotierace.

Geschorst
Vierpolders miste de geschorste topscorer Jesper Lakerveld, maar had in Douwe Zijlstra, Ricardo Nijsen en Glenn Stoffers (zie foto) genoeg anderen die doelpunten kunnen maken.

Voorzichtigheid
In de eerste helft voerde voorzichtigheid de boventoon, met een 0-0 ruststand als gevolg. In de tweede helft strafte Zijlstra echter een foutje van Hekelingenverdediger Clifford Robinson af : 1-0. Ondanks een overwicht van de thuisclub kwam Hekelingen een kwartier voor tijd toch langszij door een kopgoal van Nick Kopal: 1-1.

Voorsprong
Nijsen zette de thuisclub tien minuten later echter toch weer op voorsprong, waarna Stoffers in de slotfase de 3-1 nog scoorde.