Talent van de toekomst, Samba en BRESfilmhuis | BrielsNieuwsland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo brielsnieuwsland.nl
Foto: PR

Talent van de toekomst, Samba en BRESfilmhuis

  •   51 keer gelezen   Actueel

Brielle - Een memorabel weekend, want het is officieel het laatste theaterweekend van het seizoen! Zowel vrijdag- als zaterdag- als zondagavond staan de theaterdeuren wagenwijd open van het BREStheater. Een cabareteske solovoorstelling, een muzikaal, bruisend spektakel en een ontroerend mooie film als toetje. Voor ieder wat wils!

Vrijdag 20 april om 20.30 uur – Koningstheateracademie met de Lammerentour: Het TOPtalent komt naar Brielle. Een voorstelling die bestaat uit maar liefst 3 geweldige optredens van de theaterkunstenaars van morgen. Of misschien al wel een beetje van vandaag..

Grof Geschud – Ons Paradijs

Een cabaretduo bestaande uit de Belgische Zoerselenaar Lander Severins en de Nederlandse Dinxperloër Myrthe van Velden, gaan in hun voorstelling eindeloos op zoek naar de ander. Verwonderen zich over de eenzaamheid die als een dikke deken over hun schouders ligt. Zelfs al zijn ze sinds ze elkaar ontmoetten in 2014, op de Koningstheateracademie in Den Bosch, onafscheidelijk. In juni 2018 studeren deze twee af aan de, naar eigen zeggen, meest gerenommeerde cabaretopleiding van Nederland met de voorstelling Ons paradijs (werktitel) in een regie van Raf Walschaerts en Minou Bosua.

Joran Welling

Joran is een 4e jaars student aan de academie in Den Bosch. Hij combineert conferences en tragikomische verhalen met muziek die het midden houdt tussen singer-songwriting en kleinkunst. In zij voorstelling verwondert hij zich, maakt hij zich boos en probeert hij de wereld om zich heen te begrijpen. Samen met het publiek gaat hij op zoek naar de zin van het leven. Of nou ja…. Hij doet een merkwaardige poging daartoe…

Floor Bazelmans – Aan de hand

"Alsof er een spiegel kapot is gevallen en ze de scherven een voor een oppakt, beschouwt en terugplaatst in de lijst, totdat de spiegel uiteindelijk weer één geheel is, op de duidelijk zichtbare breuklijnen na."

Floor Bazelmans schrijft liedjes over alle dingen die gebeuren in haar leven en de wereld om haar heen. De dood, het leven, stilstand, beweging, liefde, verdriet en nog vele onderwerpen komen voorbij. Haar liedjes brengt ze op een gevoelige, pure en oprechte manier ten gehore en haar stem raakt vanaf het allereerste moment.

Zaterdag 21 april om 20.30 uur – Lilian Vieira met haar Grupo – Samba FeverIedereen kent de samba van de opzwepende trommelritmes, het Braziliaanse Carnaval en de snelle danspassen. Afkomstig uit Afrika en gekleed in het groen en geel, versterkt door de rondingen van de Braziliaanse vrouwen, het ritme van de percussionisten en de stem van het volk is de Samba de moeder van de Braziliaanse muzieksoorten.

Samba Fever is een zinderende muziekavond waarbij je moeilijk stil kan blijven zitten; vol met majestueuze samba ritmes, waarbij ook de nuances en de romantiek van de Samba door de eeuwen heen aan bod komen.

Zondag 22 april 19.30 uur BRESfilm 'The Idol': The Idol is een waargebeurd feel-goed verhaal. Het gaat over de Palestijnse Mohammed Assaf die vanuit Gaza met een vervalst paspoort naar Egypte ging, Arab Idol won en voor alle Palestijnen symbool van hoop werd. Een hedendaagse fabel die Abu-Assad, ondanks enig gesjoemel met de feiten, effectief en poëtisch weet te vertellen.

Het is tevens de laatste film van het seizoen. Dus pak die kans en kom voordat de zomer losbarst nog een weekendje naar BREStheater!

Kijk voor meer informatie over deze en alle andere voorstellingen op www.brestheater.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768057&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221873&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>