Afbeelding
Foto: PR

Historisch Museum Den Briel vertelt over zijn schatten

Actueel 296 keer gelezen

Brielle - Tijdens het Nationale Museumweekend, dat dit jaar plaatsvindt op zaterdag 14 en zondag 15 april, vertelt Historisch Museum Den Briel over bijzondere schatten in de collectie.

Lezing archeologische vondsten
Op zaterdag geeft fysisch antropoloog Barbara Veselka een lezing over haar werk en over een opmerkelijke vondst die werd gedaan tijdens opgravingen in de oude Brielse binnenstad, een plek waar zich ooit het Cellebroedersklooster en het pesthuis bevonden. In 2016 werd hier, vóór de bouw van nieuwe woningen, uitgebreid archeologisch onderzoek gedaan. Er werden diverse 'schatten' uit de bodem gehaald, waaronder een volledig intact skelet met grafkist. Barbara Veselka licht toe wat er allemaal af te lezen is aan deze menselijke resten. De lezing start om 11.00 uur (max. 60 deelnemers).

Rondleiding depot
Op zondag verzorgt medewerker collectiebeheer Jeanette de Lange een rondleiding door de depots, waar zich de 'verborgen schatten' van het museum bevinden: collectiestukken die niet altijd voor publiek toegankelijk zijn. De rondleiding start om 13.30 uur (max. 15 deelnemers).

Tentoonstelling 'Het Brielse kloosterleven opgegraven'
Tijdens het museumweekend is de nieuwe tentoonstelling 'Het Brielse kloosterleven opgegraven' te bezichtigen. De tentoonstelling toont de meest bijzondere vondsten van het archeologische onderzoek op de voormalige kloosterterreinen. Ook zijn met een (door het museum beschikbaar gestelde) VR-bril 3D reconstructies van een aantal ruimtes in de kloosters te bekijken en ontvangt elke bezoeker een gratis zaalblad met meer informatie over de opgravingen. De bodemvondsten zijn in bruikleen verkregen van het Provinciaal Archeologisch Depot Zuid-Holland.

Voor zowel de lezing als de rondleiding geldt geen toeslag, toegang is gratis. Het aantal plaatsen is beperkt; het is raadzaam zich van te voren aan te melden via  info@historischmuseumdenbriel.nl

Adres: Markt 1, Brielle
Telefoon: 0181-475475                                                              
www.historischmuseumdenbriel.nl
Facebook https://www.facebook.com/pages/De-Tachtigjarige-Oorlog-Historisch-Museum-Den-Briel/118270701695580
Twitter: @MuseumDenBriel
Instagram: @museumdenbriel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant