Afbeelding
Foto: PR

Drie keer zwarte band judo

Actueel 499 keer gelezen

Vierpolders/Oud-Beijerland - Afgelopen zaterdag waren de zwarte band examens in Oud-Beijerland. Deze examens zijn een nieuwe mijlpaal in de judo carrière. Bij de meeste judo clubs valt het niet mee om de stap van bruin naar zwart (=1e dan) te maken. Bijvoorbeeld door het ontbreken van een goede valpartner.

Sportstichting Je eigen Pad in Vierpolders biedt deze judoka's uit de regio de gelegenheid om hiervoor met elkaar te trainen. Judoka's van verschillende clubs komen hier met elkaar in contact om te trainen voor hun (volgende) dangraad. Boris Kamstra (JC Zuidland-Heenvliet), Hans Lugtenburg en Luc Lacroix (beiden JV Ichikan) hebben deze stap genomen en met resultaat. De judosport verbroedert. Met succes wisten de judoka's alle vragen van de examencommissie te beantwoorden en konden met extra complimenten voor het niveau van het examen de felbegeerde zwarte band in ontvangst nemen.

Trainster Pia de Kramer was overigens zelf ook valpartner van Hans Lugtenburg, die na 37 jaar afscheid nam van zijn bruine band. Luc, Hans en Boris hebben nu hun zwarte band (1e dan) behaald en zijn vast van plan lekker door te trainen.

Wil jij ook gericht trainen voor je volgende judo examen? Neem dan eens contact op met Pia de Kramer, 06 11025353, en informeer naar de mogelijkheden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant