Duyna is verknocht aan haar flosstouw.
Duyna is verknocht aan haar flosstouw. Foto: Dierenbescherming

Dunya zoekt ondernemende baas!

Actueel 382 keer gelezen

Rotterdam - Dit is Dunya, een kruising Stafford van twee jaar die werd achtergelaten in het Kralingse bos. De medewerkers van het asiel weten niet zo goed waarom, omdat zij haar hebben leren kennen als een vriendelijke hond.

Dunya gaat graag wandelen, al kijkt ze bij de eerste ontmoeting wel even de kat uit de boom. Ze neemt onderweg graag een flostouw mee waar ze doorgaans trots mee rond loopt. Een knuffel kan ze dan zeker waarderen.

Speciaal voer
Dunya luistert goed en kent verschillende commando's. Zeker in ruil voor een koekje gaat 'zit', 'los', 'poot' en 'af' prima. Bij binnenkomst zat Dunya niet heel lekker in haar vacht, daarom krijgt ze aangepast voer. Inmiddels begint haar vacht al meer te glanzen en lijkt ze zich beter te gaan voelen. Het is daarom belangrijk dat ze bij haar nieuwe baas ook dit voer krijgt. Gelukkig vindt ze dit voer erg lekker, want ze is nog wat aan de magere kant.

Om Dunya het huis te geven dat ze verdient, wordt ze niet geplaatst bij kinderen jonger dan 16 jaar en niet bij andere huisdieren. Dunya is het beste op haar plek bij een mensen die ervaring heeft met dit of een vergelijkbaar ras. Belangstelling? Mail dan naarhondenafdeling.rotterdam@dierenbescherming.nl:

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant