Afbeelding
Foto: PR

Eilandencup opnieuw voor Bas t Hart

Actueel 680 keer gelezen

Brielle - Afgelopen zaterdag 12 mei streden de scoutinggroepen uit onze regio op de Bernisse en de Brielse Maas om de Eilandencup. Deze trofee is voor het team dat de rond 20 kilometer lange tocht al zeilend, roeiend, wrikkend en jagend het snelst aflegt. 

De tocht wordt afgelegd in lelievletten, kleine stalen zeilboten, die door de zeeverkenners (jongens en meiden van 13 tot 16 jaar) of de wilde vaart (16 tot 18 jaar) bemand worden. Waar gezeild kan worden mag dat, maar op de stromende en kronkelende Bernisse is roeien of jagen (met een touw de boot lopend voorttrekkend) een zware maar snellere manier. Tactische keuzes maken en goed teamwerk aan boord is dus ontzettend belangrijk, zeker bij het passeren van de voor de masten te lage bruggen. 

Zaterdag vroeg verzamelde circa 20 bemanningen zich om aan de lange tocht te beginnen. Halverwege een lunchpauze waar de tijd stil gezet werd en daarna weer snel verder. Na een uur of vijf passeerden de eerste boten de finishlijn. Bij de prijsuitreiking bleken de eerste prijs bij de verkenners en de Wilde Vaart mee naar Brielle te gaan. 

Een mooi begin van het zomerseizoen waarin de Bas 't Hart leden nog heel veel gaan zeilen, roeien, weekeinden weg en natuurlijk het zomerkamp. Wil je eens met hen mee, kijk dan op www.basthart.nl of op de Facebook pagina scoutingbthbrielle. Ze hebben trouwens al speltakken voor kinderen vanaf 6 jaar. 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant