Jeffrey Burger verzilverde een strafschop voor Rockanje. * Archieffoto: Wil van Balen.
Jeffrey Burger verzilverde een strafschop voor Rockanje. * Archieffoto: Wil van Balen. Foto: Wil van Balen

Rockanje weer hekkensluiter, Zwartewaal wint makkelijk

Actueel 219 keer gelezen

Rozenburg/Zwartewaal - Rockanje verloor de derby bij Rozenburg met 4-2 en staat weer op de laatste plaats in de derde klasse D. Zwartewaal won makkelijk van SV Simonshaven (5-0) en sterkte het vertrouwen voor de naderende nacompetitie.

Met een nederlaag tegen Rozenburg was rekening gehouden, maar de winst van hekkensluiter Zinkwegse Boys bij 's Gravendeel was een streep door de rekening voor Rockanje dat daardoor samen met NBSVV weer op de laatste plaats is beland.

Kans
Met nog twee duels te gaan is er npg kans om aan directe degradatie te ontsnappen, maar Rockanje heeft dat niet meer in eigen hand. Zelfs als de ploeg van trainer Hans de Heer uit het competitieslot nog zes punten haalt, moet de concurrentie nog punten verspelen.
Rockanje kwam in Rozenburg door een goal van Sven Groenenboom op voorsprong (0-1) en nivelleerde na rust een 2-1 achterstand toen Jeffrey Burger een pingel benutte: 2-2. Maar toen hadden de bezoekers het kruit wel verschoten.

Vorm
Door 2 treffers van Jamie van Esch (2-0 en 4-0), en goals van Bart Rollof (1-0), Ramon de la Haye (3-0) en Dion van Gilst (5-0) walste Zwartewaal over hekkensluiter SV Simonshaven heen. Daarmee bevestigde de ploeg van trainer Ron Klein de vorm van de laatste weken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant