Afbeelding
Foto: PR

Brielle biedt MKB-ondernemers gratis cybercrimetraining aan

Actueel 172 keer gelezen

Brielle - Gemeente Brielle organiseert op 13 juni 2018 een cybercrimetraining voor MKB-ondernemers in Brielle. Hiermee speelt de gemeente in op de landelijke toename van cybercrime. De training is gratis en in samenwerking met de VeiligheidsAlliantie Rotterdam (VAR) en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Aanmelden kan vóór 8 juni 2018 viawww.ccvdigitaalveilig.nl.

De training gaat voornamelijk in op het verkleinen van het risico om slachtoffer te worden. MKB-ondernemers en hun medewerkers leren hoe zij zichzelf beschermen tegen bijvoorbeeld identiteitsfraude, ransomware en oplichting. Deelnemers krijgen praktische tips uitgereikt die in de praktijk toepasbaar zijn.

Onderzoek naar cybercrime
De Haagse Hogeschool voert binnenkort een enquêteonderzoek uit naar de weerbaarheid van MKB-ondernemers in de gemeente Brielle tegen cybercriminaliteit. Dit gebeurt nog voor de training op 13 juni. De resultaten hiervan worden tijdens de training gepresenteerd.

De cybercrimetraining is op woensdag 13 juni in de raadszaal van Brielle (Markt 1) van 18:45 – 21:00 uur. Om 18:00 uur start de inloop met een broodje. Voor meer informatie over de training is de gemeente telefonisch bereikbaar via 0181 - 47 11 11.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant