Afbeelding

Bouw nul-op-de-meter woningen Waterfront Brielle gestart

Actueel 509 keer gelezen

Brielle - Op donderdag 24 mei gaf projectontwikkelaar Herkon het startschot voor de 3e en laatste fase van het plan Waterfront. Deze fase bestaat uit de bouw van in totaal 28 duurzame woningen, waarvan 22 woningen zelfs als nul-op-de-meter-woning worden uitgevoerd. De overige 6 woningen zijn eveneens zonder gasaansluiting en hebben een EPC van 0. In het bijzijn van de kopers en betrokkenen verrichtte wethouder André Schoon de feestelijke handeling om de start van de bouw te vieren.

Nadat Herkon in de vorige fases van Waterfront 35 appartementen en 6 watervilla's realiseerde, bestaat de 3e fase uit 28 eengezinswoningen. De eengezinswoningen liggen op een mooie locatie, deels aan een haven met directe aansluiting op het Brielse Meer. Sommige woningen beschikken zelfs over een eigen aanlegsteiger voor een boot. De focus bij deze 3e fase ligt op duurzaamheid. De woningen zijn nul-op-de-meter of EPC-0 wat inhoudt dat ze net zoveel energie opwekken als ze nodig hebben.

'Gemeente Brielle is blij met deze nul-op-de-meter-woningen. Wij streven er naar om de komende jaren zoveel mogelijk energieneutrale woningen te realiseren binnen ons woonassortiment. Het is mooi te zien dat ook op deze locatie dit soort woningen worden gebouwd'. Aldus wethouder André Schoon.

Naar verwachting zal het project eind 2018 / begin 2019 worden opgeleverd.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant