Het verhaal van de reiziger met zijn trekkar | BrielsNieuwsland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo brielsnieuwsland.nl
Steven, 60 jaar en geboren in Oxford Engeland, is vier jaar geleden vertrokken uit Engeland (Foto: William van den Handel)
Steven, 60 jaar en geboren in Oxford Engeland, is vier jaar geleden vertrokken uit Engeland (Foto: William van den Handel) (Foto: William van den Handel)

Het verhaal van de reiziger met zijn trekkar

  •   337 keer gelezen   Actueel

Brielle - Wie heeft hem niet zien lopen, of het bericht van Politie Haringvliet gezien op Facebook over de man die met zijn handkar aan het rondtrekken is. Verslaggever William van den Handel zocht hem op. Zijn naam is Steven, 60 jaar en geboren in Oxford Engeland, vier jaar geleden vertrokken uit Engeland om naar Ierland te gaan om vervolgens via Frankrijk hier in Nederland aan te komen.

Heb je al die tijd rondgetrokken?
Nee, ik ben begonnen met een auto en een bootje op een trailer, éénmaal in Nederland heb ik de auto moeten verkopen voor etensgeld. Daarna heb ik de boottrailer weggedaan en ben ik verder gereisd met mijn bootje. Met dit bootje heb ik een aantal maanden in een haven hier in de buurt gelegen, maar omdat ik de huur van de ligplaats niet meer kon betalen hebben ze het bootje in beslag genomen. Volgens de gemeente zou hij hier naar de gemeentewerf zijn gebracht, vandaar ik hier nu ben om morgenochtend te kijken of mijn bootje er nog is en of ik hem kan terug krijgen.

Wat zijn je verdere plannen?
Op het moment verblijf ik hier de laatste 2 maanden. Omdat mijn pensioen geblokkeerd of gestopt is ongeveer anderhalf jaar geleden. Dus sinds dien moet ik het doen met liefdadigheid. Spijkenisse, Hellevoetsluis en Rotterdam zijn ongeveer de gebieden waar ik verblijf op het moment. Ik had 10 weken geleden een trek-kar gekregen. Die moest nog worden opgeknapt, heeft nieuwe wielen nodig en een schoonmaakbeurt. Ik heb er een hutje op gebouwd voor onderdak. Ik wacht nu hier in de omgeving, ik ga misschien naar Spijkenisse of weer terug naar Rozenburg, ik weet het nog niet. Mijn familie steunt me door af en toe geld te sturen, aan het einde van de week stuurt mijn moeder misschien wat geld op, om me op de been te houden. dan kan ik weer verder. Maar eerst kijken wat er met mijn bootje is gebeurd.

Waar gaat je reis verder heen?
Het plan is om als ik de boot terug heb hem te laten verschepen naar China, daar woont een oude vriend en leermeester bij wie ik in de leer mag komen. ik zit nog op geld te wachten van een campagne* waar ik bij betrokken ben, als dat binnen is dan kan ik verder. als de boot echt weg is, zal ik verder trekken tot het geld binnen komt, tot die tijd hoop ik met mijn muziek en liefdadigheid van de mens op de been te blijven en mijn tocht te kunnen voltooien.

Hoe reageren de mensen?
Heel afwisselend, vaak verbaasd dan verklaren ze me voor gek. Maar heel vaak vinden de mensen die mijn verhaal horen, het wel mooi en halen ze wat boodschappen voor me of ze geven me wat geld.

Mag ik je bedanken?
Dat mag natuurlijk hahaha, ik vond het fijn om mijn verhaal met je te delen. Ik hoop dat ik snel mijn einddoel kan verwezenlijken!


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768057&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221873&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>