Afbeelding
Foto: Pixabay

Veiligheidsbeleving in Brielle verbeterd

Actueel 353 keer gelezen

Brielle - Inwoners van gemeente Brielle voelen zich minder vaak onveilig, geven een hoger oordeel voor de veiligheid en hebben het idee dat er minder criminaliteit en kans op een inbraak is ten opzichte van 2015. Zo geven de inwoners een 7,6 als rapportcijfer voor de veiligheid in de gemeente. Dit staat in het recent verschenen Gezamenlijk Veiligheidsbeeld 2017, waarin zowel de misdrijvencijfers van 2017 als de uitkomsten van de Veiligheidsmonitor (veiligheidsbeleving) zijn weergegeven.

Na de sterke daling van het totaal aantal misdrijven in 2016 met -27% is het totaal aantal misdrijven in de gemeente Brielle in 2017 nagenoeg gelijk gebleven. De veiligheidsbeleving wordt elke twee jaar gemeten. Het gevoel van de inwoners komt overeen met de dalende lijn van het aantal misdrijven in de gemeente van de afgelopen twee jaar.

Het aantal woninginbraken is de afgelopen drie jaar sterk gedaald en hoort bij de laagste aantallen in de regio. Gezien de grote impact van een woninginbraak op slachtoffers en de omgeving is deze dalende trend zeer belangrijk voor het gevoel van veiligheid. Om het aantal woninginbraken laag te houden is het van belang dat gemeente, politie en inwoners alert blijven en waar mogelijk preventieve maatregelen nemen.

Het aantal diefstal/inbraken in bedrijven en instellingen volgt niet de dalende trend zoals te zien is bij woninginbraken. In samenwerking met het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) wordt geprobeerd  hier verandering in te brengen. Ook lijkt een stijgende trend waarneembaar bij het aantal druggerelateerde misdrijven. Het aanpakken van druggerelateerde misdrijven is een onderdeel van de aanpak van ondermijning, waar de gemeente in samenwerking met onder andere de politie de komende jaren sterk op zullen inzetten.

De inwoners van Brielle zijn positief over de veiligheid en ook het aantal misdrijven is dalend. Om dit beeld zo te houden mag de aandacht niet verslappen en is het belangrijk dat politie, inwoners en gemeente blijven samenwerken aan een veilig Brielle.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant