Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage

Stichting Kinderhulp Voorne-Putten stopt ermee

Actueel 307 keer gelezen

Regio - De actie in 2018, de 10e als Stichting Kinderhulp Voorne Putten, is inmiddels afgesloten. Uit de gehouden evaluaties kunnen zij opnieuw constateren dat ook 2018 een mooie actie heeft opgeleverd. 

Toch hebben zij als bestuur de moeilijke beslissing genomen de activiteiten van de stichting te beëindigen en daarmee de stichting op te heffen. Het teruglopend aantal bestuursleden, de steeds moeilijker wordende fondsenwerving en de soms lastige uitdaging om voldoende gastgezinnen te vinden, hebben hen tot dit besluit gebracht.

Vanaf het allereerste begin, ongeveer 20 jaar geleden en toen nog onder de naam van Pax Kinderhulp is hun doelstelling geweest om kinderen die het niet breed hadden de vakantie van hun leven te bieden. De kinderen die hier kwamen hadden: zelf de Balkanoorlog meegemaakt, waren daarvan het slachtoffer of kinderen van de ouders die de oorlog aan den lijve ondervonden hebben, en mochten in de afgelopen 20 jaar onze gasten zijn. De laatste jaren lag de focus vooral op de kinderen die het economisch of sociaal niet breed hadden. Vaak speelde het verleden nog een bepalende rol hierbij.

Als bestuur kunnen ze terug kijken op 10 intensieve, maar bijzonder mooie jaren, waarin ze de doelstelling meer dan bereikt hebben. Ze willen dan ook graag iedereen, namens het bestuur, ongelofelijk bedanken voor de inzet, betrokkenheid in welke vorm dan ook en het gegeven vertrouwen in de afgelopen 10 jaar.
 
Op dit moment zijn ze als bestuur bezig om de stichting zakelijk gezien op te heffen. Naast administratieve rompslomp zullen zij ook financieel de stichting "netjes" achterlaten. Conform de statuten heeft het bestuur besloten zijn financiële nalatenschap te zullen doneren aan Out of Area. Deze stichting stond mede aan de wieg van stichting Kinderhulp Voorne-Putten en doet veel goed werk in Bosnië, waarvan het opknappen van scholen en het jaarlijkse FutureA Festival in Sarajevo de belangrijkste pijlers zijn. Met deze nalatenschap willen ze met name het FutereA Festival ondersteunen.

Archieffoto: Jos Uijtdehaage
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant