Afbeelding
Foto: PR

Aiden Bareman van Voorne Atletiek aan de top

Actueel 581 keer gelezen

Brielle - Afgelopen zaterdag reisde Aiden Bareman van Voorne Atletiek (JJD 12 jaar)helemaal naar Brabant af voor zijn eerste meerkamp van het seizoen. Onder de felle zon in Gemert wilde hij graag een mooie prestatie neer zetten in de Open Brabantse Kampioenschappen Meerkamp.

De eerste dag begon veelbelovend met snelle sprint op de 80m (10.49) en een hele mooie prestatie op verspringen 5.13m., waarmee hij de derde plek wist te behalen in de Nederlandse ranglijsten. Aiden sloot de dag af met speerwerpen een onderdeel waar hij al een paar maanden hard voor aan het trainen was. Het harde werk van trainer en atleet werden beloond met een mooie afstand van 34.95m, een verbetering van zijn persoonlijk record met maar liefst 10 meter.

Dag twee kon niet meer stuk, Aiden had zich al met 200 punten los gemaakt van de overige atleten. Na het hordelopen (12.81), hoogspringen (1.50m.) en kogelstoten (10.50m) was het tijd voor de 1000m. De vermoeidheid in de benen was al de hele dag voelbaar en nu vóór de 1000m, het laatste onderdeel, was het een kwestie van doorbijten en alles geven. Het resultaat was 3.25,52 waarmee de totale punten aantal 4207 werd. Dat leverde Aiden een Club Record en een mooie eerste plek in de Nederlandse ranglijsten voor de 7kamp in zijn leeftijdscategorie!

Deze Open Brabantse Kampioenschappen waren voor Aiden een prima voorbereiding voor de Nationale CD Meerkamp die in september in Zoetermeer zal plaatsvinden.

Ook interesse in atletiek? Kom eens langs bij de atletiekbaan van Voorne Atletiek. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen al beginnen met atletiek. Kijk op www.voorneatletiek.com voor meer informatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant