Afbeelding
Foto: John Biert

10 jaar Scootmobieltocht in Brielle en een Ridderslag

Actueel 427 keer gelezen

Brielle - Zaterdag 16 juni werd de 10e Scootmobieltocht weer in Brielle gereden, georganiseerd door Welzijn Ouderen. Er hadden zich hiervoor 17 deelnemers aangemeld. Zij verzamelden zich, samen met een ongeveer gelijk aantal vrijwilligers, rond de klok van 10 uur in de Infirmerie. Daar werden zij muzikaal ontvangen door het Infirmeriekoor. Na enkele toespraken van onder andere de nieuwe wethouder Bert van Ravenhorst, werd door de laatste om tien voor elf het "startschot" gegeven voor de tocht.

Deze ging via de Voorstraat, Nobelstraat de stad uit naar de Hossenbosdijk, vergezeld door Medi Point voor eventuele problemen aan de scootmobielen. Vanaf de Hossenbosdijk werd langs het Brielse Spui, Voorweg, Veckdijk en Vlaardinghilseweg naar potrozenkwekerij Leo vd Harg gereden. Ze kregen hier een bezichtiging en uitleg van het bedrijf. Dit was zeer interessant. Hierna was de vervolgrit, via Vierpolders en de N57 over, naar Zwartewaal voor een lunch bij de Gaffelaar. Peter Looy had weer en goede lunch voor hen verzorgd. Na deze lunch reed de stoet, die geheel begeleid werd door Frans Kraaijenbrink en een collega van de politie, weer richting Brielle. Bij het Coppelstockmonument werd de stoet op gewacht door Libertatis en majorettes om een feestelijke intocht in de stad te maken. Via het Slagveld, Turfkade, Nobelstraat en Voorstraat werd de stoet, gadegeslagen door het talrijke winkelende publiek, weer ingehaald in de Infirmerie voor nog een gezellige middag en een onverwachte gebeurtenis. Er waren enkele sprekers om deze 10e tocht feestelijk te benadrukken. Ten eerste werd Frans Kraaijenbrink door een chef van district Haringvliet (politie) in het zonnetje gezet met een bos bloemen, omdat hij al zo lang belangeloos aan de scootmobieltochten als politiebegeleider heeft meegewerkt en omdat hij al 40 jaar vrijwilliger bij de politie is.

Hierna kwam burgemeester Gregor Rensen aan het woord. Hij vroeg speciaal de aandacht voor Dick Korver en zijn echtgenote Alida. Dick organiseert al jaren de scootmobieltocht in Brielle en daarnaast doet hij als vrijwilliger nog vele andere dingen voor Welzijn Ouderen. Maar ook zijn vroegere werk bij de Forensische Politie werd daarbij genoemd. Hij is hiervoor zelfs gedurende enkele jaren regelmatig naar Letland gegaan om daar het Forensisch Onderzoek op te starten bij de politie. Dit alles heeft het de Koning behaagd Dick Korver te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hierna was er nog een gezellig samenzijn met deelnemers en vrijwilligers.

Speciale dank gaat uit naar Primera, Hokke Groenten en Fruit, Leo v.d. Harg potrozen, Medi Point voor de ondersteuning, Albert Heijn voor het belangeloos verstrekken van flesjes water, en nogmaals de Gaffelaar voor de ontvangst en de goed verzorgde lunch en de vele vrijwilligers die deze tocht weer heeft mogelijk gemaakt.

Fotografie: John Biert

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant