Het bestuur van de ondernemersvereniging Seggelant op 15 juni in het mooie nieuwe bedrijfspand van JVMachines
Het bestuur van de ondernemersvereniging Seggelant op 15 juni in het mooie nieuwe bedrijfspand van JVMachines Foto: Liesbeth Speelman

Seggelant een hoogwaardig en innovatief bedrijventerrein

Actueel 915 keer gelezen

Brielle – Een representatief industrieterrein met hoogwaardige en innovatieve bedrijven, vlakbij het Rotterdamse havenindustrieel gebied. Dat is Seggelant al. De uitstraling kan echter nog beter.

De nog maar pas opgerichte ondernemersvereniging Seggelant wil daarom bereiken dat het bedrijventerrein in 2019 de status van een Bedrijven Investeringszone (BIZ) krijgt. In zo'n BIZ investeren ondernemers met elkaar in een aantrekkelijke en veilige bedrijfsomgeving. Ze betalen daarvoor een heffing aan de gemeente en deze stelt vervolgens de volledige opbrengst ter beschikking aan de vereniging of stichting die de activiteiten uitvoert.

Voorzitter Theo Fransen van de Ondernemersvereniging legde vrijdag 15 juni uit aan de ondernemers van Seggelant wat een BIZ voor hen kan betekenen. Het verbeteren van de verlichting en de bewegwijzering bijvoorbeeld. Die is in Seggelant niet optimaal. Of de aanleg van een supersnelle glasvezelverbinding die door de gezamenlijke aanpak een stuk goedkoper kan worden, of het verzorgen van een mooi groen aanzicht. En zo is er meer mogelijk. Theo Fransen, tevens directeur van ingenieurs- en adviesbureau BIB BV in Seggelant, heeft er alle vertrouwen in dat het oprichten van een BIZ gaat lukken. Voorwaarde is onder meer dat minimaal 75% van een aantal van minimaal 50% reagerende ondernemers vóór stemt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant