Vier de zomer in FutureLand! | BrielsNieuwsland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo brielsnieuwsland.nl
Foto: PR

Vier de zomer in FutureLand!

  •   28 keer gelezen   Actueel

Maasvlakte - Proef lekkere producten uit de Noordzee tijdens een rondvaart door de havens van Maasvlakte 2, of ga samen met het hele gezin op fossielenexpeditie. Kinderen kunnen meedoen aan een leuke en informatieve rondleiding en verschillende knutselworkshops. Ook is de nieuwe tentoonstelling over de Verdieping van de Nieuwe Waterweg te zien. Combineer in de zomer een bezoek aan FutureLand met een speurtocht naar het Maasvlaktestrand.

Proef zaterdag 4 augustus lekkere producten uit de Noordzee tijdens een rondvaart door de havens van Maasvlakte 2, bereid door restaurant New Fork. Terwijl je geniet van een verse vislunch of diner met oesters, haring en makreel, vaar je door het modernste havengebied van Europa, waar de grootste containerschepen afmeren. Maar waar ook nieuwe ruimte wordt gecreëerd voor offshore activiteiten. Aan boord vertelt een deskundige voorlichter ondertussen het complete verhaal van Maasvlakte 2.

Programma 4 augustus
Lunchvaart van 12.00 uur tot 13.30 uur/ Dinervaart van 18:00 uur tot 19.30 uur. 

Kosten voor lunch inclusief vaartocht van 1,5 uur zijn € 32,50 per persoon en voor kinderen t/m 11 jaar € 15,00. Kinderen t/m 2 jaar gratis. Kosten voor dinervaart zijn € 47,50 en voor kinderen t/m 11 jaar  € 20,00. Kinderen t/m 2 jaar gratis. Reserveer via www.futureland.nl

Fossielenexpedities
Onder leiding van ervaren fossielenspeurder Walter Langendoen worden strandexcursies georganiseerd in de zomervakantie. Op het Maasvlaktestrand geeft Walter uitleg over het zoeken naar archeologische en paleontologische schatten. Walter zoekt dagelijks fossielen op het Maasvlaktestrand. Zijn verzameling van duizenden vondsten omvat inmiddels gefossiliseerde hyenakeutels, mammoetbotten, woelmuiskiesjes en nog veel meer. Voor meer informatie en reserveren zie www.futureland.nl

Kinderworkshops
Beeldend kunstenaar en kunstdocent Joanna Smolarz (Kunstatelier het Kruithuis) geeft tijdens de zomervakantie verschillende workshops voor kinderen. Ze beschildert met verschillende technieken - zoals aquarel, acryl, potlood en viltstiften - stenen die zij zelf verzamelt op het Maasvlaktestrand. Ook leert ze kleine zeedieren kleien en is er de mogelijkheid om een echt doek te beschilderen. 

Praktische informatie
Kosten zijn € 2,00 per workshop. Materiaal en begeleiding zijn inbegrepen. De workshops worden woensdagen en zaterdagen aangeboden tussen 11.00 en 16.00 uur. Aanschuiven kan op elk gewenst moment.

Kinderrondleidingen 
Op alle woensdagen, zaterdagen en zondagen kunnen de jonge bezoekertjes en hun ouders/begeleiders deelnemen aan een leuke en actieve kinderrondleiding. De rondleidingen starten om 14.00 uur met een grappige korte film. Daarna gaan de kinderen met hun ouders/begeleiders zelf aan de slag: met een speurtocht op ontdekking in FutureLand. De speurtocht is er op twee niveaus: voor kinderen van 6-9 jaar en voor kinderen vanaf 10 jaar. De kinderrondleidingen zijn gratis toegankelijk, reserveren is niet nodig.

Speurneuzen gezocht!
Kom mee met de FutureLand Express naar het Maasvlaktestrand en doe een speurtocht met het hele gezin. Ga mee op expeditie naar het strand en de duinen met speurder Walter Langendoen. Ontdek de dieren in de haven en leer welke bedrijven er in de omgeving zijn. Misschien zie je wel een zeehond of de sporen van een zandhagedis! 

Praktische informatie
Kosten voor de expeditie met speurtocht inclusief busvervoer zijn € 6,95 per persoon. Voor meer informatie en reserveren zie www.futureland.nl. Neem je verrekijker mee!

Tentoonstelling Nieuwe Waterweg – Van diep naar dieper
In maart is het officiële startsein gegeven voor de verdieping van de Nieuwe Waterweg en de Botlek. Rijkswaterstaat en Havenbedrijf Rotterdam hebben de handen ineen geslagen zodat ook zeeschepen met een diepgang van 15 meter de Botlekhaven kunnen bereiken. Hierdoor kan tot 50% meer lading worden vervoerd. Dit is goed voor de concurrentiepositie van Rotterdam. Het project omvat de verdieping van de Botlek en - over een traject van 25 kilometer - de verdieping van de Nieuwe Waterweg, Het Scheur en de Nieuwe Maas.

Bezoekers van FutureLand komen alles te weten over dit omvangrijke project in de tentoonstelling 'Van diep naar dieper'. Middenin de haven ervaren zij aan den lijve wat erbij komt kijken wanneer 5 miljoen kuub baggerspecie vrijkomt bij de grootschalige verdieping. Pas op voor natte voeten!

Bezoek FutureLand vanuit Hoek van Holland over het water
Er is een verbinding vanuit Hoek van Holland naar de Maasvlakte over water. De RET brengt je met de Fast Ferry in een uur naar de Maasvlakte. Onderweg maak je vast kennis met de containerterminals, zeeschepen en zeehondjes. Ziewww.ret.nl/fast ferry voor tijden en prijzen. Je kunt je fiets meenemen, vanaf de afstapplaats is het ca. 20 minuten fietsen naar FutureLand. 

Maak Haventijdreis naar FutureLand
Ook is er een wekelijkse verbinding op zondag vanuit Rotterdam met luxe touringcar vanuit Rotterdam CS en Willemsplein. Onderweg trekt de haven aan je voorbij. Vanuit FutureLand maak je een uitgebreide rondvaart door de nieuwe havens. Zie www.spido.nl voor programma, prijzen en vertrektijden.

Over FutureLand 
FutureLand is toegankelijk voor jong en oud, je beleeft er de haven van de toekomst. FutureLand ligt midden in de Rotterdamse haven en biedt uitzicht op Maasvlakte 2 in ontwikkeling. Het informatiecentrum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag en op zondag.

Van 1 mei tot 1 oktober 2018 is FutureLand ook alle zaterdagen geopend. De toegang is gratis. De FutureLand Express en de FutureLand Ferry staan het gehele jaar klaar voor rondritten en vaartochten door de nieuwe havens. Het informatiecentrum is in de ANWB-verkiezing Leukste uitje van 2017 gekozen als tweede leukste uitje van Zuid-Holland. Bekijk het jaarprogramma opwww.futureland.nl. Adres FutureLand: Europaweg 902, 3199 LC Maasvlakte, Rotterdam Havennummer 8360.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768057&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221873&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>