Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage

Na 42 jaar neemt juf Tine afscheid van OBS de 10e Penning

Actueel 1.099 keer gelezen

Vierpolders - Na 42 jaar basisonderwijs neemt juf Tine van Pelt afscheid van OBS de 10e Penning. Verrast door alle aandacht en mooie cadeaus sloot ze op donderdag 12 juli haar laatste schooljaar af.

In 't Dijckhuis begon de dag met een optreden van iedere groep. Daarna bood iedere groep een zelfgemaakt cadeau aan.Ook bakten ouders tussen de middag pannenkoeken. Dat was nog niet alles. In de middag was er een goochelshow waar ze welverdiend in het zonnetje werd gezet. Aansluitend was het gezellig druk op de afscheidsreceptie voor ouders, oud-leerlingen en andere belangstellenden uit het dorp.

Juf Tine begon in 1976 haar onderwijsloopbaan aan de school die toen nog Nieuwlandschool heette. Door de jaren heen was ze leerkracht in zowel de onder- als de bovenbouw, remedial teacher en adjunct directeur. Structuur, duidelijkheid en persoonlijk contact met kinderen en ouders zijn belangrijk voor haar. 'Die 42 jaar zijn eigenlijk voorbij gevlogen. Werken met kinderen heeft me altijd zo veel energie gegeven', vertelt ze enthousiast. 'Het onderwijs kenmerkt zich door vernieuwing en zorgt dat je werk levendig blijft. Daarin heeft de schoolorganisatie me altijd alle ruimte geboden om te blijven ontwikkelen. Ik bleef daarom onafgebroken verbonden aan de school', licht ze toe. 'Dit warme soms zelfs ontroerende afscheid moet ik nog even laten bezinken. Je realiseert je op zo'n moment wat je hebt betekend voor de generaties kinderen uit het dorp die ik heb zien voorbij komen', aldus een trotse juf Tine van Pelt.

Foto: Jos Uijtdehaage

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant