Afbeelding
Foto: pr

Wéér vandalisme bijenkasten op de Idylle....

Actueel 762 keer gelezen

Brielle - Dinsdag 17 juli  zijn tussen 11 en 15 uur wéér 4 bijenkasten omver gegooid. De schade aan de kasten en volken is aanzienlijk. 1 bijenvolk heeft het zeker niet overleefd. Alle raten in de kast waren stuk gegaan door de klap op de grond en veel bijen zijn in de honing vastgeplakt en dood gegaan. De bijgevoegde foto's spreken voor zich! Dit is zo ontzettend triest....

De 2 daders zijn gezien door aanwonenden van de idylle en hun getuigenis en beeldmateriaal zal worden overhandigd aan de politie. Het betreft 2 daders van ongeveer 15/16 jaar oud en zij waren vergezeld van een klein wit hondje. Ze hebben een mediterraans uiterlijk en zijn waarschijnlijk woonachtig in de wijk Nieuwland te Brielle. Hopelijk zijn ze mans genoeg om hun vreselijke daden in te zien en zich te melden bij de gemeente of politie.

Indien er mensen zijn die ook iets hebben gezien of gehoord, dan wordt wederom verzocht om contact op te nemen met één van de imkers of met de gemeente. U kunt een mail sturen aan John de Greef (debijeneter@gmail.com), Johan de Vries (vriezom.sulcoreb@planet.nl) of de gemeente Brielle (A.Boomgaardt@brielle.nl).

Inmiddels is wederom bij de politie aangifte gedaan van dierenmishandeling en vernieling.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant