Afbeelding
Foto: stock

Onderzoek haalbaarheid eilandbreed glasvezelnetwerk Voorne-Putten

Actueel 238 keer gelezen

Voorne-Putten - Storingsvrij, supersnel en toekomstbestendig internet is essentieel voor de toekomst. Innovatie en de beschikbaarheid van de modernste technologie en snelle communicatiemiddelen zijn voor Voorne-Putten belangrijk om de regio voldoende aantrekkelijk voor jongeren, gezinnen en bedrijven te houden.

In 2016 is een glasvezelring op Voorne-Putten aangelegd waarop de vier gemeentehuizen zijn aangesloten. Voor veel bedrijven en particulieren blijkt aansluiting op dit netwerk echter te duur te zijn. Meerdere bedrijven zijn al aangesloten op glasvezelnetwerken van verschillende aanbieders. De Economic Board Voorne-Putten, waarin de vier gemeenten en het bedrijfsleven samenwerken, vindt dat een fijnmazig glasvezelnetwerk op V-P belangrijk is om economische bij te blijven met omliggende regio's.

Daarom laat de Economic Board Voorne-Putten onderzoeken of de aanleg van een eilandbreed fijnmazig glasvezelnetwerk haalbaar is voor particulieren en ondernemers. Het onderzoek wordt aangestuurd door VP20, de vertegenwoordigende organisatie van bedrijven. De vier gemeenten op Voorne-Putten ondersteunen dit initiatief. Eerst wordt onderzocht of er voldoende belangstelling is voor aansluiting op de glasvezelring en wat voor ondernemers en bewoners betaalbare tarieven zijn. Daarna volgt een aanbesteding voor de aanleg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant