Afbeelding
Foto: Roel van Deursen

CAA steunt Voedselbank met cheque Tennistoernooi

Actueel 336 keer gelezen

Spijkenisse - Donderdagmiddag 19 juli jl. mocht de Voedselbank Spijkenisse e.o. een cheque van maar liefst 3.482 euro in ontvangst nemen van CAA (Collens Assurantie Advies). Eigenaar/directeur Bernard Collens en zijn vrouw Elma waren hiervoor speciaal naar de Voedselbank Spijkenisse gekomen om dit leuke moment samen met een aantal bestuursleden en vele vrijwilligers te beleven.

Dit mooie bedrag is gerealiseerd door de vele deelnemers, sponsors en donateurs van het CAA Goede Doelen Tennistoernooi van 1 juni jl. en zal worden besteed aan de reparatie van de bestelbus en vrachtwagen. Zonder transportmogelijkheden is het werk van de voedselbank namelijk niet mogelijk en beide wagens worden intensief gebruikt. 

De vrijwilligers waren donderdagmiddag druk doende met het inpakken van alle voedselpakketten, die wekelijks op vrijdag worden uitgegeven aan zo'n 360 gezinnen in de gemeente Nissewaard en zo'n 75 gezinnen daarbuiten, zoals in Brielle.

Een groot deel van de voedselproducten komt vanuit de landelijke distributie via het Regionaal Distributie Centrum in Rotterdam. Voedselbanken Nederland heeft daartoe afspraken met grote leveranciers. Een ander deel van de voedselproducten krijgt de Voedselbank Spijkenisse uit eigen lokale en regionale contacten. Momenteel wordt gezocht naar extra van dit soort lokale contacten, waarbij vooral groente en fruit op het wensenlijstje van de Voedselbank staan om de Schijf van Vijf te kunnen blijven volgen. 

Bernard Collens complimenteerde alle vrijwilligers met hun grote inzet. Zijn mooie gebaar vindt hopelijk opvolging door andere bedrijven, instellingen, verenigingen en particuliere initiatieven, waardoor de Voedselbank Spijkenisse e.o. haar belangrijke werk voort kan zetten. Kijk voor meer info op www.voedselbankspijkenisse.nl en hun facebookpagina. 

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant