Afbeelding
Na Bambrugge was Marieke van Witzenburg ook in de snelste. * Foto: Paul Hinninck.

Marieke van Witzenburg wint ook in criterium van Kapellen

Actueel 211 keer gelezen

Kapellen - Marieke van Witzenburg is duidelijk in goeden doen. De 32-jarige Brielse van de nieuwe Belgische UCI ploeg Health Mate-Cyclelive won vorige week dinsdag het kriterium van Kapellen in Zeeland.

De vrijdag ervoor was Van Witzenburg ook al de snelste in het Belgische Bambrugge. Nu reed de Brielse renster, die donderdag ook koerst in de Profronde van Oostvoorne, in de slotfase weg van Claudia Jongerius en Estefania Pilz.

Aanval
Van Witzenburg koos in het door 34 rensters bezette criterium dat over 60 kilometer (30 rondjes) ging, al vroeg in de wedstrijd voor de aanval. Enkele ronden later kreeg de Nederlandse gezelschap van haar landgenote Jongerius en de Argentijnse Pilz. Het trio bouwde een voorsprong op van bijna een minuut, maar toen het peloton met drie ronden te gaan naderde tot op 35 seconden, koos Van Witzenburg ervoor om alleen weg te springen. Haar demarrage kon niet meer worden beantwoord, waardoor de Brielse solo over de finish kwam.

Uitslag
1. Marieke van Witzenburg (Ned/Health Mate-Cyclelive) 60 km/1u35:38; 2. Claudia Jongerius (Ned) 0:25; 3. Estefania Pilz (Arg); 4. Kelly Druyts 0:32; 5. Zsofia Szabo (Hon); 6. Anja Nobus; 7. Laura Vainionpää (Fin).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant