Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage

Gezellige ongedwongen sfeer bij het Vertelfestival

Actueel 483 keer gelezen

Brielle - Het Vertelfestival dat afgelopen zaterdag plaatsvond in de Brielse binnenstad trok meer dan 200 bezoekers. Het zonnige weer droeg ook in hoge mate bij aan de vrolijke en ongedwongen sfeer.

De inleiding door de verhalenvertellers zelf om 12 uur op de Markt was nieuw en viel in de smaak bij het publiek. Vanaf de Markt verspreidde de toehoorders zich naar de verschillende locaties: tuin van de Parochiekerk, dansschool de Werker, schoolplein van het Geuzenschip en plein voor de Catharijnekerk.

Vooral de Brielse verhalen vielen in de smaak bij het publiek en natuurlijk de slotvertelling van Wim Daniëls, die in rap tempo en met veel humor een reeks woorden uit de Nederlandse taal onder de loep nam. Wim Daniëls verzint elke dag een nieuw woord op zijn blog www.wimdaniels.nl Op de vraag uit het publiek wat zijn woord van de dag was, moest hij het woord schuldig blijven, maar inmiddels heeft hij het bedacht. Het is "briellant: woord waarmee je je waardering kunt uitspreken voor Brielle. Ik was er vandaag, voor het eerst. Prachtige plaats".

Het Vertelfestival wordt georganiseerd door de stichting Kunst en Cultuur Brielle en vindt elk jaar plaats op de eerst zaterdag in augustus.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant