[DAGBOEKNOTITIES] 1 April? | BrielsNieuwsland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo brielsnieuwsland.nl
DAGBOEKNOTITIES

1 April?

  •   52 keer gelezen   Actueel

Kunt u het allemaal nog wel hebben, met die hitte? De extreme warmte heeft nogal wat gevolgen. Niet alleen loopt het zweet de hele dag door je bilnaad, ook met je hersenen gebeurt van alles. We sukkelen maar zo'n beetje door de dagen, met een steeds trager werkend brein. Het is al lastig zat om je hoofd bij je dagelijks werk te houden, laat staan dat je toekomt aan vooruit denken.

Het is nu moeilijk voor te stellen dat al die mensen die dit weekend in de file naar Frankrijk stonden over een paar weken weer in een file terug zullen rijden. En dat we dan met z'n allen weer gewoon naar kantoor en naar school gaan. Dat het dagelijks leven weer gewoon op gang komt. Dat het weer gaat plenzen van de regen en dat de files dan weer gewoon hier in onze buurt zullen staan. Voor haperende bruggen of tunnels die afgesloten zijn door verkeersongevallen wegens ochtendmist.

Je kunt je nauwelijks indenken dat we dan weer volop aan het vergaderen en plannen zijn. Voor je het weet staat Sinterklaas voor de deur – en barst de zwartepietendiscussie weer los. Ik moet er niet aan denken. En als het eenmaal zover is, dan weet je het wel.

Dan hebben we al lang weer gebakkelei over de oud- en nieuwviering. Wat gaan we doen aan de vuurwerkoverlast? Houden we vuurwerkshows en zo ja, waar dan? En carbid schieten? Zijn de omwonenden van de Hippelseweg in Rockanje al bereid om het geknal aan te horen of gaan ze weer in protest?

Allemaal zaken waar we in deze zomerse sferen nog lang niet mee bezig zijn. En tóch dacht ik afgelopen dagen al aan 1 april. Dat kwam zo. Ik hoorde dat er een bos aangelegd gaat worden in het Haringvliet. Op de rivierbodem. Een onderwaterbos. Leuk voor duikers en ook andere recreanten kunnen interessante beelden krijgen van de veranderingen van het onderwaterleven dat zo'n nieuwe biotoop oplevert. Voor 40.000 euro heb je al zo'n vijf tot zes bomen.

Ha, maar daar trapte ik niet in. Nepnieuws natuurlijk; 1 april! Hoewel ze er dit jaar dan wel vroeg bij zijn. Maar hoe zou je in een Nederlandse rivier bomen willen planten? En als er al 'onderwaterbomen' bestaan, dan gaan die straks toch dood van het zoute water dat voortaan door de sluizen ingelaten wordt?

Toch eens nakijken op het internet hoe dat zit. En nu moet ik eerlijk bekennen dat ik niet meer weer wat ervan te denken. Het ziet er verdacht serieus uit.

Het gaat niet om levende, maar om dode bomen. Die willen natuurlijk niet lekker meer wortelen, dus ze moeten verankerd worden in de rivierbodem. Vervolgens vormen ze een soort rif, waar allerlei waterdieren op af komen. En op de takken die boven water uit steken kunnen vogels bivakkeren. Een camera met lampje erbij, nog een appje ontwikkelen, en we kunnen allemaal meegenieten via onze smartphone.

Wat denkt u ervan? Een briljant out-of-the-box-idee? Plannetje van een subsidieslurper? Of gewoon fakenews? Ik ben er nog niet uit.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768057&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221873&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>