Sprinter Dylan Groenewegen kwam, zag en overwon in Oostvoorne. * Foto: Petra Stedehouder.
Sprinter Dylan Groenewegen kwam, zag en overwon in Oostvoorne. * Foto: Petra Stedehouder. Foto: Petra Stedehouder

Profwielerronde: nat en ingekort, maar fier overeind

Actueel 269 keer gelezen

OostvoorneHet publiek in Oostvoorne kreeg vorige week donderdag de eerste regendag sinds mei voor de kiezen, maar desondanks zagen vele bezoekers 's avonds favoriet Dylan Groenewegen naar de zege in de 34ste Profronde van Oostvoorne sprinten.

De finish was een klein uurtje eerder dan gebruikelijk, want zware regenval (tijdens de dameskoers) en een uit vrees voor zware windstoten en nog meer regen afgegeven 'code oranje' noopten de organisatie tot het inkorten van de dameskoers en de profkoers.

Minitreintje
Niemand anders dan Groenewegen kon de profkoers in de 34ste Ronde van Oostvoorne winnen. Toen het minitreintje van team Lotto-Jumbo, aangevoerd door locomotief Timo Roosen, op de rails gehouden door Bram Tankink en met Groenewegen in het laatste wiel, in de slotronde als eerste uit de laatste bocht verscheen en op de finish af denderde, kon ook het veelbelovende sprinttalent Fabio Jacobsen de moordende snelheid waarmee Groenewegen, gelanceerd werd, niet meer bijhouden.

Natste editie
Met de sprint van Groenewegen en Jacobsen, die in de Tour de France niet misstaan had, bleef natste editie uit de rijke geschiedenis van de profwielerronde van Oostvoorne fier overeind.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant