Een trotse melkveehouder! (Foto: Gert Jan Zevenbergen)
Een trotse melkveehouder! (Foto: Gert Jan Zevenbergen) Foto: Gert Jan Zevenbergen

Tien jaar oude melkkoe Grana's Pie weer de mooiste!

Actueel 243 keer gelezen

Hellevoetsluis - Afgelopen zaterdag vond de 61e editie van de Fokveedag plaats op het terrein aan de Smitsweg. Grana's Pie is wederom verkozen tot de mooiste koe van de Zuid-Hollandse eilanden.

Een opmerkelijke prestatie voor een tien jaar oude melkkoe, die in haar leven al meer dan 92.000 liter melk heeft gegeven en in 2014 ook al eens tot mooiste koe van de Zuid-Hollandse eilanden werd uitgeroepen. Net als vorig jaar nam melkveehouder Jan Willem Hoftijzer uit Zwartewaal de kampioensbeker mee naar huis. In 2917 won hij namelijk ook de miss-verkiezing voor melkkoeien met Grana's Pie 2. Inderdaad, de dochter van Grana's Pie. Eerder dezelfde dag werd de 10-jarige Grana's Pie door de jury al aangewezen tot de winnaar van de rubriek oude koeien. Het was geen moeilijke keuze, Grana's Pie was verre weg de mooiste van allemaal.

De jury was vooral onder de indruk van haar prachtige uier. "Maar voor iedere koe in deze rubriek geldt dat het super dieren zijn. Echte klasbakken. Stuk voor stuk", aldus de jury.

Het was zoals vanouds de hele dag gezellig druk. Iedereen, jong en oud, kon niet alleen genieten van de imposante en prachtige koeien en paarden, maar ook een kijkje nemen in het mooie boerenleven van de boeren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant