Belangrijke historische figuren uit de geschiedenis van Brielle laten op deze dag van zich horen
Belangrijke historische figuren uit de geschiedenis van Brielle laten op deze dag van zich horen Foto: pr

Open Monumentendag op 8 september

Actueel 225 keer gelezen

Brielle - Open Monumentendag op zaterdag 8 september 2018 is voor iedereen, jong en oud! Het thema dit jaar is In Europa. Brielle staat bekend als een echt monumentenstad. Daarom is er op Open Monumentendag van alles te beleven!

Er zijn (gratis!) activiteiten op allerlei locaties in de binnenstad en belangrijke historische figuren uit de geschiedenis van Brielle laten van zich horen. Loop eens in de mooie binnenstad van vestingstad Brielle de Sint-Catharijnekerk binnen en krijg een rondleiding over de touwzolders. Stap binnen bij de synagoge aan de Turfkade. Of probeer met uw kinderen de geheimen van de Vrijmetselarij te ontdekken in het loge aan de Nieuwstraat.

Open Monumentendag op zaterdag 8 september 2018 is voor iedereen die houdt van erfgoed en het leuk vindt om ook eens een kijkje binnen te nemen. Een ieder die wil kan de bekende monumenten van Brielle bezichtigen, zoals de Sint-Catharijnekerk en de synagoge, maar ook onverwachte panden zullen hun deuren openen, zoals de Vrijmetselaarsloge. Voor deze ene keer per jaar mogen ook vrouwen de Vrijmetselaarsloge bezoeken, een unicum! Daarnaast zijn er vele activiteiten door heel de vesting heen. Zo zijn er diverse workshops en voorstellingen speciaal voor kinderen op het Asylplein, onder andere Jannes de Goochelaar laat zijn historische trucjes zien. Ook kunt u genieten van de ambachtelijke markt bij de Molen 't Vliegend Hert, die uiteraard ook te bezichtigen is.

Het programmaboekje is t.z.t. overal te verkrijgen en valt huis-aan-huis door de brievenbus. Op het Bleijkersbolwerk zal tevens de Pompoenfair plaatsvinden (voorheen bij Kwekerij Roest). De Paardentram brengt u deze zaterdag heen en weer naar beide evenementen.

Open Monumentendag in Brielle is een evenement georganiseerd door de Stichting Kunst en Cultuur Brielle. Meer informatie over het gehele programma van Open Monumentendag kunt u zien en lezen op de website www.kunstencultuurbrielle.nl. Hier kunt u zich ook aanmelden voor de Cultuurladder nieuwsbrief.

Volg hen ook op Twitter en like hen op Facebook.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant