Vele pallets werden omgebouwd tot prachtige hutten (Fotografie: Jos Uijtdehaage)
Vele pallets werden omgebouwd tot prachtige hutten (Fotografie: Jos Uijtdehaage) Foto: Jos Uijtdehaage

Speelstad Brielle: hutten bouwen, knutselen, zingen en een toneelstuk

Actueel 629 keer gelezen

Brielle - Dinsdagmorgen 21 augustus was het dan zover. Ruim 450 kinderen meldden zich in de ochtend op de Prikkevest met hun passe-partout, hangend aan een keycord om hun nek.

Vorige week dinsdag, woensdag en donderdag vond hier weer het jaarlijkse Speelstad Brielle plaats, dat traditioneel altijd gehouden wordt in de laatste week van de schoolvakantie. Eenmaal binnen op het terrein konden de kinderen pallets en spijkers ophalen voor hét project deze drie dagen: het met elkaar bouwen van een hut en dat betekende dus dat er samengewerkt moest worden!

Behalve het hutten bouwen, was er nog veel meer te doen. Zo konden ze trollen, reuzen en elfjes maken, schilderen, schminken, glittertattoos laten zetten, nagels lakken, wol spinnen en nog veel meer. In de speeltuin waren een kabelbaan, touwbrug, klim- en klauterdingen, waterbaan, touwtrekken en schommelen. Verder konden de jonge zangers en zangeressen een liedje inzingen in de studio en was er, zoals ieder jaar, ook weer een toneelstuk. Het verhaal ging deze keer over Noorse goden en een reus zonder hart.

De organisatie kan weer terugkijken op een geweldige editie, mede dankzij de hulp van zo'n 65 vrijwilligers. 'Het was gezellig druk en ook het weer heeft meegewerkt.', aldus Eveline Sandifort van de organisatie. 'Alleen donderdag is er een bui gevallen, maar toen waren de kinderen al weg. Wel waren de tenten toen zeiknat. Er waren dit jaar ook veel wespen, maar gelukkig maar weinig kinderen met wespensteken. Na weer een geslaagde editie kan ik dan ook alleen maar zeggen dat ik dit na al die jaren nog steeds heel erg leuk vind om te doen!'

Overigens zit na de laatste dag dat de kinderen zijn geweest, het werk er voor de vrijwilligers nog lang niet op. Ruim een week na afloop zijn ze dan nog bezig met het opruimen van het terrein aan de Prikkevest. Zo veel kinderen gebruiken namelijk ook heel veel spijkers en die moeten wel allemaal verwijderd zijn.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant