Afbeelding
Foto: john de pater

Wethouder Van der Kooi bijgepraat over herstel kademuur Slagveld

Actueel 264 keer gelezen

Brielle - Wethouder Van der Kooi is dinsdagmiddag 28 augustus bijgepraat over het herstel van de kademuur aan het Slagveld. De werkzaamheden aan de kademuur liggen op schema.

Begin juli zijn de herstelwerkzaamheden gestart. Eerst zijn er damwanden geplaatst aan de water- en landzijde. Daarna is de kademuur afgebroken. De werkzaamheden hebben begin augustus twee weken stilgelegen door de bouwvakvakantie, maar half augustus zijn de werkzaamheden hervat. Er is een stelling geplaatst voor het aanbrengen van de groutinjectie-boorpalen. Deze vormen de fundering voor de kademuur. Op dit moment zijn 15 van de 45 palen geplaatst. De aankomende weken worden de andere palen geboord. De verwachting is dat dit de eerste week van september gereed is.

"Het is belangrijk dat ik mij af en toe ook ter plekke laat informeren over het herstel van de kademuur. Ik heb vertrouwen dat we de kademuur volgens planning kunnen herstellen en dat eind dit jaar de kademuur klaar is.", aldus wethouder Van der Kooi.

Daarna wordt begonnen met het opbouwen van de nieuwe betonnen kademuur en wordt alles aangevuld. Pas als de weg is hersteld, zal de voorzijde van de kademuur worden afgewerkt met basaltzuiltjes, zoals hij er oorspronkelijk ook uit zag. De verwachting is dat de kademuur eind dit jaar gereed is.

Omleiding verkeer

De omleiding van het verkeer zal ook tijdens de herstelwerkzaamheden gelden. Het verkeer afkomstig van de Kaaistraat richting De Molenbrug wordt omgeleid via de Zoutziederstraat en de Molenstraat.

Foto: John de Pater

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant