Voorgaande jaren in Vierpolders, nu in Brielle (Archieffoto: Jos Uijtdehaage)
Voorgaande jaren in Vierpolders, nu in Brielle (Archieffoto: Jos Uijtdehaage) Foto: Jos Uijtdehaage

De Pompoenfair komt naar Brielle!

Actueel 1.704 keer gelezen

Brielle - In nauwe samenwerking met Kwekerij Roest uit Vierpolders, waar de pompoenfair is geboren, wordt deze ambachtelijke streekmarkt op zaterdag 8 en zondag 9 september gehouden op het idyllische Bleijkers Bolwerk, bekend van de Foodtrucks.

Alweer zo'n leuke kans om samen met vrienden en familie af te spreken om iets leuks te doen!

Meer dan alleen pompoenen …
Want naast ruim 120 soorten pompoenen en kalebassen vind je hier ook veel streekproducten zoals zelf gemaakte jam, ambachtelijk bier, brocante, krijtborden en huis- en tuin artikelen.

Veel ondernemers komen uit de regio, maar vanwege het unieke product komen sommige ondernemers van wat verder weg. De echte ambachtslieden zoals de glaskralen blazer, de bakker en de mandenvlechter laten graag ter plekke zien hoe zij iets maken.

Lekkere trek of dorst?
Van pompoenen kun je allerlei lekkers maken, dit wordt dan ook volop gedaan tijdens de fair. Bij veel kramen worden verse hapjes gekocht en natuurlijk is er een bar waar een drankje of een kopje koffie of thee kan worden gedronken.

Ook aan de kinderen is gedacht, voor hen zijn er volop activiteiten waaraan ze kunnen deelnemen.

En er is meer te doen in de binnenstad …
Het is op zaterdag 8 september ook Open Monumentendag in Brielle. Daarom rijdt de paardentram deze dag langs alle locaties in Brielle waar ook iets te zien of te doen is. Zo kun je je vanaf de fair naar de boerenmarkt bij molen 't Vliegend Hert laten rijden.

Openingstijden
Zaterdag 8 en zondag 9 september van 10.00 tot 17.00 uur.

Parkeren
Het Bleijkersbolwerk is gelegen aan het Scharloo, binnen de vesting van Brielle. Parkeren gaat het best op het parkeerterrein aan de Thoelaverweg. Parkeren is gratis, je loopt in 10 minuten naar het evenemententerrein.

Informatie: Op facebook Beleef Brielle of op www.beleefbrielle.nl is alle informatie over de pompoenfair te vinden. Voor vragen of aanmelden: pompoenfair@beleefbrielle.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant