Michael van Dommelen scoorde de 2-2 voor Brielle in het bekerduel met Oostkapelle. * Foto: Wil van Balen.
Michael van Dommelen scoorde de 2-2 voor Brielle in het bekerduel met Oostkapelle. * Foto: Wil van Balen. Foto: Wil van Balen

Brielle defensief kwetsbaar tegen Oostkapelle

Actueel 318 keer gelezen

Brielle – Oostkapelle legde afgelopen zaterdag in het bekerduel op 't Geuzenpark de kwetsbaarheid van de Brielse defensie pijnlijk bloot. Scoren deed Brielle soepel, maar de ploeg van trainer Stanley Rieborn incasseerde ook vier treffers en dat hadden er zomaar nog meer kunnen zijn: 4-4.

Want in de slotfase, toen Oostkapelle bij de stand van 4-4 door een rode kaart met tien man verder moest, verschenen de Zeeuwse spitsen nog twee keer alleen voor doelman Michel Lieshout, die erger voor de Geuzenploeg voorkwam...

Niels Bekker was aan Brielse zijde de man met het neusje voor de goal. Dankbaar profiterend van de aandacht die de defensie van Oostkapelle had voor de Brielse aanvalsleider Michael van Dommelen, benutte Bekker de ruimte die hij kreeg met maar liefst drie treffers. Twee van die treffers hielpen Brielle aan een voorsprong tegen de stugge Zeeuwen, maar de ploeg van Rieborn verspeelde de 3-2 en 4-3 scores allebei.

Doorbekeren
Doorbekeren is nog geen vanzelfsprekendheid voor Brielle, dat naast Oostkapelle Meeuwenplaat en Hellevoetsluis in de poule heeft. Meeuwenplaat heeft na de eerste ronde dankzij een 0-2 zege bij Hellevoetsluis de beste papieren. Morgenavond al (donderdag) vervolgt Brielle het bekertoernooi in Hoogvliet bij Meeuwenplaat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant