Afbeelding
Foto: JosUijtdehaage

Wethouder Schoon plaatst eerste betonput voor restafvalcontainer

Actueel 758 keer gelezen

Brielle - In september 2017 heeft de gemeenteraad besloten dat Brielle in 2018 over gaat op een andere manier van afvalscheiding, het zogenaamd omgekeerd inzamelen. Hierbij is de ambitie uitgesproken om uiterlijk 2020 het aandeel restafval te verlagen naar maximaal 100 kg per inwoner. Door het huidige afvalbeleid om te buigen naar een grondstoffenbeleid, werkt de gemeente mee aan de doelstellingen om duurzamer en milieubewuster met de leefomgeving van haar inwoners om te gaan.

Omgekeerd inzamelen houdt in dat het restafval niet meer thuis wordt opgehaald, maar juist grondstoffen die hergebruikt worden, zoals de PMD die bestaat uit plastic, metalen en drankenkartons, gft-afval en oud papier. Het overblijvende restafval wordt verzameld in ondergrondse containers. Het plaatsen van ondergrondse (restafval)containers is een onderdeel van dit beleid.

Deze zomer zijn de ontwerp-locatieplannen vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders en zijn nu definitief. Dit betekent dat ze nu verder kunnen en de ondergrondse afvalcontainers kunnen worden geplaatst. Hiervoor is vrijdag in Zwartewaal de eerste betonput voor één van de nieuwe restafvalcontainers geplaatst door wethouder André Schoon.

De voorbereidingen voor het plaatsen van de ondergrondse afvalcontainers zijn dus klaar en de aannemer gaat nu van start met de containers in Zwartewaal. De aankomende weken volgen de andere wijken.

Foto: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant