Afbeelding

Dames BV Voorne beginnen aan nieuw seizoen

Actueel 367 keer gelezen

Brielle - De Brielse dames zijn medio augustus fanatiek begonnen met het nieuwe seizoen. Een klein aantal spelers trainde de hele zomer door, de vakantiegangers haakten medio augustus aan voor de training. Na de mooie tweede plaats van afgelopen seizoen, net boven concurrent The Hurricanes en achter het ongeslagen team van BV Rowic uit Dordrecht, is nu de vraag hoe de basketballers uit Brielle ervoor staan.

Afgelopen donderdag 6 september was de eerste graadmeter met een oefenwedstrijd tegen uitgerekend de kampioen van vorig jaar, Rowic. De wedstrijd begon wat rommelig van beide kanten en daardoor bleven de teams gelijk opgaan. Nadat Voorne iets meer tijd nam voor haar aanvallen en de schutters van de tegenstander beter wist te neutraliseren, liepen de dames uit naar een ruststand van 28- 21. In de tweede helft werd er minder gescoord, maar werd de voorsprong wat groter, waardoor de wedstrijd uiteindelijk toch nog simpel werd gewonnen. Ook al ging het om een oefenwedstrijd, toch hebben de Briellenaren nu een beter beeld van hoe ze ervoor staan.

Juist om ook qua fitheid te weten hoe het gaat en waar de verbeterpunten liggen, hebben de Brielse dames zich aangemeld voor een fittest bij Sportpraktijk Brielle. De bedoeling is dat de dames voor de eerste thuiswedstrijd van aanstaande zaterdag getest zijn en dat ze dit eind van het seizoen nog een keer herhalen. De test leeft enorm binnen de spelersgroep, omdat het een objectief beeld geeft van hoe fit de dames zijn door middel van het doen van een fietstest, maar daarnaast ook informatie geeft over o.a. ijzer, vetpercentage, cholesterol en BMI en dus ook een bijdrage kan leveren aan de levensstijl van de dames. Aryanna Herscheid van Sportpraktijk Brielle neemt de testen af en geeft waar nodig adviezen, zodat ze als team weer een stapje kunnen zetten in de verbetering van de prestaties.

Met de teruggekeerde Brigitte van Dongen is het team weer compleet en zullen ze zaterdag 15 september in de Dukdalf om 13.30 de confrontatie aangaan met de dames van Punch uit Delft. Aansluitend spelen de heren van BV Voorne om 15.30 tegen de heren van Punch.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant