Voorzitter Frank Abrahams wordt gefeliciteerd door wethouder André Schoon en ontvangt een jubileumcheque van de gemeente Brielle
Voorzitter Frank Abrahams wordt gefeliciteerd door wethouder André Schoon en ontvangt een jubileumcheque van de gemeente Brielle

50 jaar enthousiasme bij BTV E'68

Actueel 564 keer gelezen

Brielle - Op 20 september 1968 besloten de bestuurders en leden van de tennisclub BLTC (Brielse Lawn Tennis Club) en LTV 'De Plantage' te fuseren tot BTV E'68. De letter 'E' in de naam stond voor enthousiasme, die overigens nog steeds volop aanwezig is!

Een heugelijk feit! Met medewerking van de toenmalige burgemeester Van Es werd er enthousiast gewerkt aan het realiseren van een nieuw tennispark met vier tennisbanen, een tenniskooi en een kleine berging. Om de kosten te drukken staken de toenmalige leden de handen stevig uit de mouwen. Geld voor een clubhuis was er niet meer. Geen nood, een reeds aangeschafte bouwkeet lag in onderdelen in het bolwerk aan de Kaaistraat, deze werd getransporteerd naar de nieuwbouwlocatie en door de leden opgebouwd, verfraaid en kundig ingericht. Eind jaren zeventig werden aan het complex nog twee extra banen toegevoegd. Dat was ook wel nodig omdat E '68 steeds populairder werd. Vervolgens kwamen er een kleedgelegenheid met moderne sanitaire voorzieningen en een lichtinstallatie. Als voltooiing werd in 1989 een schitterend clubgebouw gerealiseerd. In 2011 volgde de verhuizing van Meeuwenoord naar het Geuzenpark, een moderne accommodatie met allweatherbanen en ideale opleidingsmogelijkheden voor de jeugd.
Dergelijke positieve ontwikkelingen mogen in een jubileumjaar niet ongemerkt passeren en dat is dankzij de jubileumcommissie ook niet gebeurd. Afgelopen zaterdag vermaakten leden, genodigden en overige belangstellenden zich uitstekend op het tennispark van BTV E '68. De jubileumcommissie had een spetterend slotfeest georganiseerd om het 50-jarig jubileum te vieren op het fraai aangeklede tennispark. Rond zes uur werden de gasten ontvangen in het stijlvolle clubhuis. Onder het genot van een welkomstdrankje werden herinneringen opgehaald, vaak naar aanleiding van de fraaie fotopresentatie van Henk Mol.

Tijdens het officiële gedeelte prees wethouder Schoon de inzet van de vrijwilligers en de prettige samenwerking tussen BTV E '68 en de Gemeente Brielle. Hij overhandigde voorzitter Frank Abrahams een jubileumcheque. Namens de jubileumcommissie gaf Marieke Kleijn een overzicht van de georganiseerde activiteiten in het jubileumjaar. Aansluitend gaf Jelle-Jan Holwerda inzicht in de ontstaansgeschiedenis van BTV E '68.

De jeugd vermaakte zich prima op het luchtkussen en bij de tennisactiviteiten op baan 5 en 6. Voor de inwendige mens werd gezorgd door de aanwezigheid van foodtrucks. De muzikale omlijsting door de Great Pianos en DJ-Dennis zorgde voor een feestelijke stemming en het feest werd tot in de kleine uurtjes gevierd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant