Afbeelding

Brielse roeiers presteren goed op Merwede Trinity Cup

Actueel 594 keer gelezen

Brielle/Utrecht - De dertigste editie alweer van de Merwede Trinity Cup: een jaarlijks terugkerend roei evenement in Utrecht voor scouting groepen. Al vele jaren is scouting Bas 't Hart een trouwe deelnemer aan deze wedstrijd waarbij de roeiers in een lelievlet 3 afstanden moeten afleggen; 500 meter, 2 en 8 kilometer. 

Deze editie waren 3 Brielse roeiteams actief: de wilde vaart (jongens en meiden van 16 tot 18 jaar) die spectaculair goed debuteerde, de loodsen (van 18 tot 23 jaar) en een groep oudere leden die zich voor de gelegenheid de Zware Jongens noemden. De laatste 2 zweepten elkaar op tot goede tijden op de lange afstanden en dat had als resultaat dat ze tegen elkaar moesten strijden op de 500 meter. De loodsen wonnen dit op het nippertje. Maar ze bezorgden daarmee het andere team ook een podium plek, omdat die de andere afstanden beter hadden geroeid.

Zo keerden de Briellenaren terug met 2 bekers, want de loodsen kregen ook nog de prijs voor het beste aanstormend talent. De verwachtingen liggen dus hoog voor de 31e editie.  

Wil je daar tegen die tijd ook bij zijn, je kan iedere zaterdag komen roeien (of zeilen of gewoon een leuke tijd hebben) op het zeeverkennerscentrum aan 't Oosterland. Kijk op de website www.basthart.nl of op de Facebook pagina. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant