Joyce van Welie (midden) werd vorig weekeinde in Zoetermeer Nederlands kampioene -14 jaar op de meerkamp.
Joyce van Welie (midden) werd vorig weekeinde in Zoetermeer Nederlands kampioene -14 jaar op de meerkamp. Foto: PR

Joyce van Welie Nederlands kampioen meerkamp atletiek

Actueel 789 keer gelezen

Zoetermeer - Vorig weekeinde werd de Brielse atlete Joyce van Welie Nederlands kampioene bij de jeugd tot 14 jaar op de meerkamp atletiek die in Zoetermeer werd gehouden.

Van Welie, uitkomend voor PAC Rotterdam, trotseerde slecht weer en haar concurrentes voor haar titel.

Horden
De meerkamp startte op zaterdag met het onderdeel horden. Joyce begon direct sterk met een tijd van 12.70 sec. Vervolgens bedwong ze bij het hoogspringen een hoogte van 1.60 meter. De kogel werd 12.41 meter ver gestoten en op de 150 meter die dag een afsloot, liep Joyce een tijd van 20.08 seconden, goed voor de eerste plaats in het tussenklassement.

Dichterbij
Op dag twee kwam de concurrentie wel iets dichterbij, maar wist de Brielse meerkampster jaar leidende positie wel vast te houden. Op het onderdeel verspringen sprong Joyce een afstand van 5.07 meter. Bij haar laatste poging bij het speerwerpen gooide ze de speer 37.75 meter ver. Bij aanvang van het laatste onderdeel was de voorsprong van Joyce op de naaste concurrentie geslonken tot 16 punten. Maar op de 600 meter bleef ze met een tijd van 1.43 minuten buiten het bereik van haar tegenstanders met een gouden medaille en een nationale titel als beloning.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant