Afbeelding

Bijeenkomst Lions Voorne Putten in De Vergulde Colff

Actueel 240 keer gelezen

Brielle - Dinsdagavond 25 september vond in De Vergulde Colff de formele overhandiging plaats van een cheque van 500 euro aan de enthousiaste organisatoren van het rondreizend Parkinson Café Hellevoetsluis e.o. Hiervoor waren ze uitgenodigd door Gerrit Timmer van de Lions. Het fantastische bedrag is bijeengebracht door de Lions Voorne Putten, waarvan de leden zich belangeloos inzetten voor goede doelen in de samenleving.

Op 1 april dit jaar hebben zij op onvermoeibare en ludieke wijze burgers, boeren en buitenlui in een middeleeuws kostuum gestoken en tegen een kleine vergoeding op de foto gezet.

Met het opgehaalde bedrag ondersteunen de Lions de snel groeiende groep mensen met de ingrijpende ziekte van Parkinson. Helaas een nog niet te genezen aandoening waarbij, door het afnemen van het hersenstofje dopamine, het bewegen steeds trager en moeizamer wordt. Door vrijwilligers wordt in de regio een rondreizend Parkinson Café gehouden. Voor kennisoverdracht èn lotgenotencontact. Maar ook worden er door betrokkenen sportieve activiteiten georganiseerd, zoals het jaarlijkse zeilevenement op het Haringvliet. Het geweldige gevoel van vrijheid door de weidsheid van het water, de wind door de haren en de zon op de wangen, doen de ziekte even volledig vergeten!

Voorzitter Johan Schouten van de Lions Voorne Putten overhandigde de cheque aan de organisatoren van het zeilevenement, Jan en Corrie Machielse en aan de ParkinsonNet fysiotherapeuten Anke Weijers en Christine van Amstel van het Parkinson Café. Tijdens de bijeenkomst in De Vergulde Colff werd dieper ingegaan op het ziektebeeld zelf, wat een levendige discussie opleverde, met veel uitwisseling van kennis!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant