Afbeelding

Gemeente Brielle investeert in energiezuinig ondernemen

Actueel 938 keer gelezen

Brielle - Verpleeghuis De Plantage gaat binnenkort certificeren voor de Milieuthermometer Zorg. Hiermee laat zorgorganisatie Careyn als eerste zorgorganisatie op Voorne-Putten zien dat ze gestructureerd werkt aan een duurzame bedrijfsvoering. Stimular bood Careyn op verzoek van de gemeente Brielle extra ondersteuning. Stimular adviseerde Careyn over afvalscheiding en afvalpreventie. Afval is een actueel thema: de overheid wil dat in 2020 75% van het huishoudelijk en bedrijfsafval gescheiden is.

Enkele jaren geleden werd zorgorganisatie Careyn onder andere door de gemeente Brielle gevraagd om aan te sluiten bij de landelijke green deal Duurzame Zorg. In die green deal werken overheden en zorginstellingen samen aan verduurzaming. Stimular ondersteunt al jaren bedrijven in de gemeente bij duurzaamheid en is expert in duurzame zorg. Zo is onder andere uit de scan gebleken dat er nog veel winst te behalen is bij de afvalscheiding. In het vervolg gaat Careyn kijken hoe zij het plastic, waarin wasgoed verpakt is, gaan hergebruiken. Ook krijgen de gangen en huiskamers zuinige ledverlichtingen en de kranen een waterbesparende kop. Daarnaast kijkt de organisatie naar de nut en noodzaak van het aanhouden van verlichting en het aanbrengen van isolatie.

Aan de slag met energiebesparing

Gemeente Brielle ondersteunt bedrijven en andere organisaties met energiebesparing en klimaatneutraal ondernemen. Bedrijven die interesse hebben in een CO2-scan of hierover vragen hebben mogen vrijblijvend contact opnemen met Stichting Stimular via 010-238 28 27 of s.romijn@stimular.nl.

De gemeenten op Voorne-Putten bieden bedrijven ook kosteloos een startabonnement op de Milieubarometer aan. Dit instrument maakt de milieubelasting, de CO2-uitstoot en de milieukosten van bedrijven zichtbaar en biedt praktische besparingstips. Meer hierover via www.milieubarometer.nl/aanmelden/voorneputten/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant