De familie Teuben zamelt al 25 jaar kleding in voor het goede doel
De familie Teuben zamelt al 25 jaar kleding in voor het goede doel Foto: Martin van Gurp

Kees en Marianne Teuben 25 jaar in actie voor goed doel

Actueel 624 keer gelezen

Brielle - Op zaterdag 6 oktober 'viert' de familie Teuben hun jubileum met hun 25e jaar dat kleding wordt ingezameld voor het goeie doel. Dan is hun woning aan de Hinder 28 in Brielle weer het inzamelpunt voor Cordaid. Van 10.00 tot 12.00 uur kan daar kleding, schoenen en beddengoed in gesloten zakken worden aangeboden.

Kees Teuben en zijn vrouw Marianne zijn helemaal vergroeid met Cordaid en hun goede doelen. Dat is niet zo maar ontstaan. "Zo'n vijf en twintig jaar geleden was het, dat mijn schoonouders in Rozenburg zich jaarlijks twee maal helemaal uit de naad werkten met het inzamelen van kleding," zegt Kees Teuben.

Als je iets doet, dan moet je het goed doen. En dat motto staat ze elk voor- en najaar hoog in hun vaandel. Want twee keer per jaar is het zo ver. De garage wordt dan opslagruimte, de woonkamer wordt kantoor en de stoep voor de deur het in- en uitlaadpunt. Er wordt gesjouwd om alles een plekje te geven en het is schipperen in huis met de dan te kleine ruimte.

Dit jaar worden de opbrengsten uit verkoop vooral gebruikt voor scholen in de Centraal Afrikaanse Republiek. Door een lange geschiedenis van onderdrukking en geweld zijn daar nog nauwelijks scholen te vinden. Er is veel geld nodig om de kinderen daar weer onderwijs te kunnen geven. "Een fantastisch doel , ik hoop dus maar op een super grote opbrengst. Aan ons zal het niet liggen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant