Neem een kijkje in de geschiedenis
Neem een kijkje in de geschiedenis

Kom naar de Open Dag in het Streekarchief

Actueel 298 keer gelezen

Brielle - In het kader van de Maand van de Geschiedenis opent het Streekarchief Voorne-Putten op zaterdag 6 oktober van 10.00 tot 16.00 uur haar deuren voor het publiek.

Gedurende deze dag worden er rondleidingen verzorgd door het depot waar vier kilometer papieren erfgoed van de regio wordt bewaard. Tijdens deze tijdreis krijgen bezoekers unieke topstukken te zien uit de enorme collectie historische archieven, plattegronden, foto's, films, kranten en prenten. Tevens wordt in lezingen aandacht besteed aan de rekeningen van de Heilige Geest Armen: een belangrijke historische bron die doorzoekbaar gemaakt is via de website. Hierin is informatie te vinden over vele duizenden personen, huizen en gebeurtenissen uit de periode 1501-1812.

De voorzitter van het Streekarchief, burgemeester Gregor Rensen, presenteert om 14.00 uur een Heilige Geest Rekening van 1632 die onlangs door het Nationaal Archief is overgedragen aan het Streekarchief. Verder wordt er een documentaire over de afbraak van Nieuwesluis vertoond, exposities over de Tolpoort van Geervliet, de Hoekse en Kabeljauwse twisten in 1418 en de Tachtigjarige Oorlog. Ook vindt er verkoop plaats van nieuwe en antiquarische boeken en oude prentbriefkaarten.

Iedereen is welkom op 6 oktober, van 10.00 tot 16.00 uur. De Rik 22, Brielle

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant