Afbeelding
Uw lokale ondernemer

Grieks Restaurant Petros

Actueel 744 keer gelezen

Typisch Grieks eten in hartje Brielle

Brielle – Al sinds 1995 zet Grieks Restaurant Petros het beste van Griekenland op tafel: Tzatziki, Giros, grill specialiteiten, Mousaka en de heerlijkste Baklava. Alle gerechten worden vers en naar authentiek Grieks recept bereid.

Eigenaar Petros werd geboren op het vaste land in het noorden van Griekenland, in de buurt van Thessaloniki. Van oorsprong was hij muzikant. "Ik ben naar Nederland gekomen om hier te gaan werken als muzikant", vertelt Petros. "Ik kreeg echter problemen met mijn handen en besloot toen om iets anders te gaan doen. In die tijd stond het Griekse restaurant Rhodos in Brielle te koop en dat heb ik toen overgenomen. Nu 23 jaar later zit ik nog steeds op dezelfde plek en heb ik nog steeds heel veel plezier in mijn werk."

Vers en traditioneel

Inmiddels bestaat het team uit 8 man, waaronder twee koks die gespecialiseerd zijn in het bereiden van echt traditionele Griekse gerechten. "Alles wordt hier in de keuken vers bereid", vertelt Petros. "In principe hebben we het hele jaar door dezelfde gerechten. Veel vaste klanten komen namelijk hier speciaal voor een bepaald gerecht. Als ik dan iets nieuws op het menu heb staan, zeg ik dat tegen hen, maar vaak kiezen ze dan toch voor hun favoriete eten. Verder hebben we iedere maand een ander maandmenu."

Afhalen en feestjes

Bij Petros kan men niet alleen gezellig komen eten, de mogelijk tot het afhalen van een heerlijk driegangen menu is er ook. Hierbij kan een keuze gemaakt worden uit verschillende voor-, hoofd- en nagerechten die op de website zijn te vinden.  En heb je een verjaardagsfeest, bruiloft of partijtje op de planning staan en weet je nog niet waar je dit moet vieren? Dan is het restaurant van Petros zeker een aanrader. De combinatie van traditioneel Grieks eten met de Griekse gezelligheid zorgt altijd wel voor tevreden feestgangers.

Verbeteren

"Wij proberen altijd te verbeteren met ons eten", zegt Petros. "Het belangrijkste is namelijk de kwaliteit van het eten. Maar daarbij is betaalbaar en vooral ook stabiliteit van het eten heel erg belangrijk. Je kan niet de ene keer die smaak en de andere keer weer een andere smaak van een gerecht hebben. Iemand komt namelijk terug omdat ze een bepaald gerecht heel erg lekker vinden. Dan moet de smaak echt hetzelfde en even goed zijn."

Betrokken

Petros woont inmiddels al vele jaren in Brielle en voelt zich daarom ook echt wel een Briellenaar. "We hebben hier ook heel veel vrienden en kennissen", besluit hij. "De mensen hier zijn ook heel erg vriendelijk en iedereen zegt elkaar gedag. Ik ben ook lid van de Brielse Belangenvereniging, omdat ik zo goed op de hoogte blijf van wat er gebeurt in Brielle. De samenwerking is prettig en er is goed contact met allemaal. Het is hier gewoon prettig wonen én ondernemen!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant