Afbeelding
Uw lokale ondernemer

Timmer Boekhouding

Actueel 202 keer gelezen

Uw administratie en belastingzaken goed verzorgd

Hoogvliet – Stefan Timmer helpt al sinds 2009 ondernemers met hun dagelijkse administratie en belastingzaken. Stefan werkte al die tijd vanuit huis, maar twee maanden geleden vestigde hij zijn kantoor op industrieterrein de Gadering in Hoogvliet.

"Het werken vanuit huis ging al die tijd prima, omdat ik altijd op bezoek ging bij de klanten", vertelt Stefan. "Maar door de groei van mijn bedrijf werd het nu echt tijd om een kantoor in te richten. Hier kan ik nu dus ook mijn klanten ontvangen. Bovendien heb ik inmiddels ook iemand fulltime in dienst en ik verwacht er binnen een paar maanden nog iemand bij te moeten nemen. En dan heb je ook echt een kantoor nodig."

 ZZP'ers

"De meeste klanten van mij zijn ZZP'ers", vervolgt Stefan. "En voor hen doe ik eigenlijk alles, van A tot Z. Zij werken, zij sturen mij aan het eind van de week de uren die ze gewerkt hebben en ik factureer het vanuit hun naam naar de opdrachtgever. Hun kosten sturen ze ook naar mij door en zo heb ik dus al heel veel van de administratie binnen voor de BTW kwartaalaangifte en aan het eind van het jaar de belastingaangifte. Elk kwartaal praten we dan even bij met een bakje koffie erbij. Dus eigenlijk ontzorg ik ze helemaal. En duur hoeft dit voor hen niet te zijn, want dit kan voor een kleine ZZP'er bijvoorbeeld al vanaf 50 euro per maand. Uiteraard werk ik ook voor grotere bedrijven, maar daar doe ik geen facturatie voor. Dan gaat het alleen maar om de BTW aangifte en de jaarcijfers."

Juridisch en fiscaal opgeleid

Wat handig is, is dat Stefan ook fiscaal is opgeleid. "Daardoor kan ik dus ook bezwaarschriften opmaken en zelfs rechtszaken voeren tegen de belastingdienst", gaat Stefan verder. "Bovendien ben ik ook juridisch opgeleid, dus stel dat een klant in conflict komt met een opdrachtgever of een schade maakt of een incassoprocedure aan zijn broek krijgt voor iets wat onterecht is, dan kan ik ook al die zaken regelen. En moeten er papieren ingevuld worden voor een hypotheekaanvraag of voor het kinderdagverblijf, dan kan ik daar ook bij helpen."

Payrolling

Payrolling is het uit handen geven van de verantwoordelijkheid van het werkgeverschap. Dit betekent dat het payrollbedrijf de juridisch werkgever wordt van de betrokken werknemers. Dit geeft bedrijven de mogelijkheid de gehele personeels-, arbo- en loonadministratie uit handen te geven. "Sinds 1 oktober heb ik ook het payrolling opgestart tegen een gunstige omrekenfactor", besluit Stefan. "Ik ben hiermee zeker 10 procent goedkoper dan de gemiddelde tarieven die gerekend worden. Bij mij staat in alles dan ook de klant centraal, dus niet alleen het bedrijf, maar ook de persoon erachter. Diegene dus die zich met hart en ziel inzet voor zijn onderneming en trots is op zijn zaak."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant