Afbeelding
Uw lokale ondernemer

Welkoop

Actueel 584 keer gelezen

Wij zijn de hofleverancier voor mens, tuin en dier

Rockanje – Bij Welkoop hebben ze verstand van tuin en dier. Dat merk je ook als je hun vestiging binnenstapt aan de Achterstrypseweg. Ze bieden een breed assortiment aan, een deskundig advies en bovendien een service die net dat stapje verder gaat.

"In april dit jaar was het 26 jaar geleden dat ik hier begon bij Maasmond Westland", vertelt bedrijfsleider Karl Wijn. "Daarvoor heb ik 14 jaar in de tomaten gezeten. Maasmond leverde spullen aan de tuinder waar ik werkte. Toen die stopte, vertelde Jaap, de chauffeur van Maasmond, dat er nog wel een plekkie bij hen was. En Jaap is nu dus nog steeds mijn collega. Sinds een jaar of 20 ben ik bedrijfsleider, maar ik run dit bedrijf echt niet alleen, dat doen we met zijn allen." In het begin werd er door Horticoop, waar Welkoop onder valt, voornamelijk geleverd aan tuinders. "Pas later zijn we de Welkoop folder gaan verspreiden", vervolgt Karl. "En dat was een groot succes. We hebben een enorm assortiment aan dierenvoeding, we verkopen schoenen, klompen en laarzen en de nieuwe winterkleding is ook net weer binnen. Ook voor alles wat je nodig hebt in de tuin kun je bij ons terecht."

Geweldig team

Niet alleen het uitgebreide assortiment is de kracht van dit bedrijf, maar ook de werknemers dragen daar aan bij. "We hebben hier gewoon super personeel", vertelt Karl. "We lopen gemiddeld met vier man per dag en in totaal bestaat het team uit elf man. We nemen niet alleen de tijd voor de klanten, we luisteren ook echt naar ze. Daarvoor moet je dus ook op de werkvloer lopen en dat doe ik dus ook. Ik ben niet iemand die de hele dag op kantoor zit en orders uit deelt. We doen hier allemaal hetzelfde dus zowel het werk in de winkel, als de administratie. Ik hoef gelukkig ook tegen niemand te zeggen wat ze moeten doen, ze zien het werk zelf. En dat is gewoon super!"

Uitgebreid assortiment

Het assortiment bij Welkoop sluit naadloos aan bij wat de klanten nodig hebben. Zo hebben ze in dierenvoeding een enorme keuze en ook de paardenliefhebber vindt hier goed voer. Nieuw overigens in het assortiment is het voer van het bekende merk Havens. En zoekt u bijvoorbeeld grond- of meststoffen, tuingereedschap of een goede maaimachine, dan is Welkoop ook het juiste adres. "Ook doen we reparaties en onderhoud", laat Karl nog weten. "We hebben een eigen monteur lopen en als de reparatie even gaat duren, lenen we ook materiaal uit. En dat is nou net die extra service die wij hier bieden!"

Kerstbomen

De kerst komt er al weer aan en zoekt u dit jaar een prachtige kerstboom voor een hele schappelijke prijs, gaat dan niet op jacht, maar kom gewoon gelijk naar Welkoop. Zeker weten dat u hier de boom vindt die u zoekt!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant